Sunday, May 5, 2024
HomeСпортЦСКА победи „Вихрен“ с 2:0 в контролен мач в Сандански, домакините се...

ЦСКА победи „Вихрен“ с 2:0 в контролен мач в Сандански, домакините се представиха достойно, удариха и греда

Бразилецът Каранга не успя да се разпише, след мача стотици деца го наобиколиха за автограф

 

Равностойно първо полувреме изиграха футболистите на „Вихрен“ и ЦСКА на градския стадион в Сандански. Първи имаха шанс за отбелязване на гол футболистите на армейския тим. В 13-ата минута Кирил Десподов тръгна на скорост по десния фланг и обстрелва директно вратата на домакините, но Кунчев улови топката.

Звездата на „армейците“ Каранга

В 28-ата минута наставникът на „Вихрен“ Петър Златинов пусна в игра Венци Стоянов на мястото на Стоил Николов. В 40-ата минута бившият футболист на ЦСКА, сега на „Вихрен“, Александър Якимов видя излезлия напред вратар на армейците Георги Китанов и умело от 35 метра го прехвърли майсторски, но кълбото целуна напречната греда. В самия край на полувремето отново Александър Якимов в стил Меси навърза армейската защита и насочи кълбото в наказателното поле към Венци Стоянов, който от 5 метра не успя да огорчи вратаря им.

Съдиите и капитаните на двата отбора

През втората част на срещата зрителите на стадиона видяха нещо интересно в отбора на „Вихрен“, след като от дясно заигра Влади Златинов, а на върха на атаката се появи досегашният голмайстор на „Кариана“ Васил Тачев. След отлично центриране на Гогов Васил Тачев от воле обстрелва вратата на ЦСКА и там като по чудо с котешки рефлекс армейският страж не допусна кълбото зад себе си. Постепенно атаките на червените се позасилиха, като най-вече по левия фланг много добре се проявяваше Енрике Рафаел. В 56-ата минута при бърза контраатака на ЦСКА се създаде меле пред вратата на домакините и Жан Бланко от пет метра изрита силно топката в мрежата за 0:1. Шест минути по-късно Рафаел напредна по левия фланг с топката, навлезе в наказателното поле на домакините и насочи топката към Ролан Алберг, който удвои резултата от близо за 0:2. В 70-ата минута стадионът буквално гръмна с появяването на бразилеца Каранга. Още при стъпването му на терена се видя неговото желание за отбелязване на гол, като си взаимодействаше отлично с Рафаел и Алберг. До края на мача не се стигна до отбелязване на ново попадение и отлично ръководещия срещата Ивайло Стоянов изсвири последния съдийски сигнал при резултат 2:0 за ЦСКА.

Независимо от загубата старши треньорът на „Вихрен“ Петър Златинов изрази задоволство от играта на всички футболисти, на които бе гласувал доверие срещу гранда ЦСКА. Единодушно привържениците на „Вихрен“ подчертаха, че трудно ще бъде на всички отбори на пролет от ЮЗ трета лига срещу които ще играят санданчани, най-вече от триото Влади Златинов-Александър Якимов-Васил Тачев.

“Въпреки победата не съм доволен. Подценихме мача. Предварително ни беше страх, че така ще се получи. Няма да оставим нещата така. Теренът бе много тежък, но това не е причина да не отиграем някои положения. Бланко и Алберг вкараха, но не съм доволен от никой. За първа контрола не е това, което ми се искаше”, коментира наставникът на ЦСКА-София Стамен Белчев след края на двубоя.  Все пак треньорът призна, че е доволен от лагера в Сандански и похвали играчите за усърдието им в тренировките.

Стотици деца нахлуха на терена и заобиколиха Каранга за автограф и снимки за спомен. Около 4000 хиляди зрители наблюдаваха този контролен мач, като си видяха транспарантите на фенклубове – привърженици на ЦСКА – от Сандански, Кресна, София, Петрич, Чирпан и Бургас.

RELATED ARTICLES

Most Popular