Friday, May 3, 2024
HomeРегионДолна баняТуристите на Елена Сухарева от Долна баня се изкачиха до Белмакен, Георги...

Туристите на Елена Сухарева от Долна баня се изкачиха до Белмакен, Георги Мавров, Ангел Кьосев и Спас Клисуров спретнаха скара и пикник

Валентин и Емилия Стойневи засадиха от разсадника си боровинка, секвоя гигантея и бамбук в спортното градче

Долнобанските туристите от дружество “Ибър” в града с председател Елена Сухарева се отправиха на поход до високопланинската спортна база на Белмекен на 2050 мн.в. да отбележат 115-годишнината от основаването на местната планинарска организация.

С похода туристите отбелязаха и 22 г. от началото на празника на Рила планина и масовото изкачване на балканския първенец връх Мусала.

Най-запалените планинари от дружеството прекараха чудесен ден сред красивата рилска природа, направиха си пикник край прохладата на планината и водата и се повеселиха до насита, похапвайки от вкусната скара и още по-пивката долнобанска ракия и бира. За всичко това се погрижиха шофьорът Славчо Дамянов, както и малцината мъже в групата, но квалифицирани туристи – Георги Мавров, Ангел Кьосев и Спас Клисуров.

Навръх Преображение Господне в компанията на туристите пък семейство Валентин и Емилия Стойневи за пета поредна година донесоха от своя домашен разсадник екзотични растения, сред които червена и синя боровинка, секвоя гигантея, бамбук и облепика. Те ги засадиха в района на спортното градче, с надеждата да радват гостите на този рилски район.

Долнобанските туристи се изкачиха до емблематичната рилска спортна база от село Сестримо и Чаира, а на връщане се отбиха до Юндола и Белово, за да се приберат до родната Долна баня.

RELATED ARTICLES

Most Popular