Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилУникално! 20 художници рисуват гущера дъждовник върху 300 стъпала в Кюстендил

Уникално! 20 художници рисуват гущера дъждовник върху 300 стъпала в Кюстендил

 

  • Творбата на Евгени Серафимов и младите ентусиасти ще привлече още повече туристи, смятат местните хора

20 млади художници от школата „Новите майстори“ и техният ръководител Евгени Серафимов започват поредната си уникална творба върху 300 стари стъпала в Кюстендил. Този път творците ще изобразят така познатия дъждовник, който представлява вид гущер в черно и жълто и обитава района на лесопарк „Хисарлъка“. „Всяка година идеята ми е през ваканцията да се работи с децата. През изминалото лято изобразихме портрет на Майстора върху един декар площ на централния площад „Велбъжд“. Сега ще сътворим и ново чудо, което ще бъде уникално за града ни“, коментира идеята си Евгени Серафимов.

В уникалната си разработка той ще включи 20 млади художници, които ще могат да рисуват върху 300 стълби, започващи от пазара в града и водещи към лесопарк „Хисарлъка“. Мястото пък до този момент не е сред най-любимите за кюстендилци, на които се налага да го изкачват продължително, заради стръмния наклон.

Целта на младите ентусиасти е стълбището да бъде направено с ярки цветове – жълто и черно, с лика на дъждовник. „Когато се погледне отдолу, всеки един кюстендилец ще мисли, че дъждовникът се изкачва. Отново творбата ще привлече десетки туристи и хора, които са любители на такъв вид изкуство“, коментират още младите ентусиасти. Стартът на уникалната инициатива е в началото на месец юли, а идеята е рисунката да остане в продължение на няколко години.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular