Д-р Венцислав Чунов е новият управител на Профилакториума в Перник, титулярят д-р Йорданка Александрова оглави РЗОК

 

Досегашният управител на Многопрофилната болница за активно лечение и долекуване (Профилакториум) д-р Йорданка Александрова в Перник бе освободена на извънредно заседание на пернишкия минипарламент вчера.

Причината – спечелен от нея конкурс за директор на Регионалната здравноосигурителна каса в Перник. В ОбС е постъпило и официално съобщение от НЗОК за отличното представяне на д-р Александрова.

Вълнението ми е голямо, като онова, когато ми гласувахте доверие, избирайки ме за управител на Профилакториума, сподели пред общинските съветници тя. Д-р Александрова благодари на кмета на община Перник д-р Вяра Церовска и на екипа й, както и на целия минипарламент за разбирането и толерантността, за помощта, оказана неведнъж на здравното заведение. Съдействахте ми, за да го има Профилакториума, за да работи в името на здравето на перничани, защото градът ни има нужда от него, не криеше вълнението си вече бившият управител на стационара. Д-р Александрова не спести и добрите думи за екипа, с който е работила досега. Благодаря им, че ми повярваха, благодаря им, че застанаха зад мен и с общи усилия реализирахме целите, които имах за оцеляването и развитието на болницата, бяха топлите думи на д-р Александрова към вече бившите й колеги.

По решение на минипарламента вчера за временно изпълняващ длъжността управител на Профилакториума бе избран д-р Венцислав Чунов. Той е специалист по ортопедия и травматология, 20 години е работил в пернишката МБАЛ „Рахила Ангерова”. „Ще работя упорито, за да надграждам постигнатото досега от д-р Александрова, за да е привлекателно здравното заведение и за работещите там, и за пациентите”, заяви новият вр.и.д. управител на Профилакторума. Той ще ръководи здравното заведение до обявяването на конкурс за титуляр. Съветниците определиха и месечното му възнаграждение – 400 на сто от средната брутна работна заплата в дружеството.

 

Снимка Д-р Чунов пред съветниците