Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаВ ПГ по транспорт -гр. Дупница, е сформирана група по интереси...

В ПГ по транспорт -гр. Дупница, е сформирана група по интереси „Словото и хлябът”

В ПГ по транспорт  -гр. Дупница, е сформирана група по интереси „Словото и хлябът” по проект  BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности” /ТВОЯТ ЧАС/.

Проектът се съфинансира от европейските структурни и инвестиционни фондове чрез Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” в периода 2014-2020 г.

На 22.02.2018 г. се състоя публична изява по проекта в кв. „Гиздова махала”. Наслов на изявата е „Хляб за бедните”.

За начало на изявата ръководителката на групата г-жа Райна Георгиева, учител по БЕЛ в ПГТ, отвори широка прегръдка за своите ученици с думите: „Намираме се на граница локва. Нека светът оттатък локвата прегърне моите ученици!” Нейните ученици скромно, но много мило представиха кратки текстове за хляба. Кулминация на изявата беше представянето на текста на Захари Карабашлиев за торта в новогодишна нощ за Бочо Чокоя и неговите циганчета и за рождения ден на българче – емигрантче в Тексас. След това учители и ученици от ПГТ раздадоха на всички присъстващи подготвените вкусни хлебчета, придружени от текстови послания. За финал на изявата прозвуча благословението: „Нека търсим Хляба за ума и сърцето!” Учениците се отправиха към домовете на най-бедните граждани с табли хлебчета и свитъци СЛОВО.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular