Thursday, May 2, 2024
HomeСпортБронз за кюстендилката Моника Ангелова от държавното първенство по джудо за жени...

Бронз за кюстендилката Моника Ангелова от държавното първенство по джудо за жени до 23 г.

 Кюстендилската школа с още три седми места от шампионата в зала “Универсиада”

 

Състезателката на спортен клуб по джудо и самбо “Велбъжд” Моника Ангелова завоюва бронзово отличие на държавния личен шампионат по джудо за жени до 23 г. При конкуренция от 12 състезателки кюстендилката успя да покаже най-доброто от себе си и да се пребори за третото място в кат. 78 кг.

 

Кюстендилската школа участва със свои състезатели в шампионата за момичета и момчета, мъже и жени до 23 г., който се състоя в столичната зала “Универсиада”.

При момчета – Красимир Маринов – 42 кг в най-многобройната категория от 47 участници, Мартин Христов – 55 кг и Станислав Търтов – +60 кг, не можаха да влязат в крайното класиране, но за тях това бе обиграване, каза треньорката Александра Георгиева.

При мъже до 23 г. седмо място от 17 участници записа Виктор Кирилов в кат. +100 кг. Светослав Малинов кат. 100 кг е девети, а Симеон Помпулуски – 66 кг, не успя да влезе в класирането.

Две седми места спечелиха Нели Ангелова кат. 70 кг и Даниела Борисова кат. 57 кг в конкуренция на 20 състезателки. В същата категория Валентина Николова е на 13-о място. Даниела и Кристияна Крумови също се наредиха 13-и в кат. 48 кг от 20 участници.

“Доволни сме от класиранията на мъжете и жените, които са юноши и девойки старша възраст”, коментираха от кюстендилския клуб.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular