Бронз за кюстендилката Моника Ангелова от държавното първенство по джудо за жени до 23 г.

Моника Ангелова (вдясно) спечели бронзов медал.

 Кюстендилската школа с още три седми места от шампионата в зала “Универсиада”

 

Състезателката на спортен клуб по джудо и самбо “Велбъжд” Моника Ангелова завоюва бронзово отличие на държавния личен шампионат по джудо за жени до 23 г. При конкуренция от 12 състезателки кюстендилката успя да покаже най-доброто от себе си и да се пребори за третото място в кат. 78 кг.

 

Кюстендилската школа участва със свои състезатели в шампионата за момичета и момчета, мъже и жени до 23 г., който се състоя в столичната зала “Универсиада”.

При момчета – Красимир Маринов – 42 кг в най-многобройната категория от 47 участници, Мартин Христов – 55 кг и Станислав Търтов – +60 кг, не можаха да влязат в крайното класиране, но за тях това бе обиграване, каза треньорката Александра Георгиева.

При мъже до 23 г. седмо място от 17 участници записа Виктор Кирилов в кат. +100 кг. Светослав Малинов кат. 100 кг е девети, а Симеон Помпулуски – 66 кг, не успя да влезе в класирането.

Две седми места спечелиха Нели Ангелова кат. 70 кг и Даниела Борисова кат. 57 кг в конкуренция на 20 състезателки. В същата категория Валентина Николова е на 13-о място. Даниела и Кристияна Крумови също се наредиха 13-и в кат. 48 кг от 20 участници.

“Доволни сме от класиранията на мъжете и жените, които са юноши и девойки старша възраст”, коментираха от кюстендилския клуб.