Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникВандал открадна зайче от зоокъта в пернишкия парк, избягаха и 10 гълъба

Вандал открадна зайче от зоокъта в пернишкия парк, избягаха и 10 гълъба

На видеоматериал се вижда как мъж с качулка измъква животинчето през дупка в мрежата

Поредното безобразие в Перник огорчи и млади, и стари. В малките часове на нощта част от мрежата в зоокъта в централния градски парк била срязана, изчезнали са десет гълъба и един заек.

От общинската управа качиха на фейсбук страницата си кадри от видеокамерата, на които се вижда как мъж с качулка измъква горкото зайче и бяга с плячката. Гълъбите пък са изчезнали през дупката в мрежата. Притеснението е, че птиците са декоративни и няма да оцелеят без грижа за тях.

Безобразието лишава децата на Перник от възможността да се радват на прекрасните животни. От общинската управа пък изразиха надежда, че повече подобни грозни случаи няма да се повторят. За съжаление обаче гаранция няма, тъй като и през декември от зоокъта изчезна зайче. А перничани са повече от ядосани, защото е диващина да измъкнеш зайчето от зоокъта, за да го изядеш, докато в магазина то може да се купи за не повече от 10 лева.

Припомняме, че възстановяването на зоокъта беше осъществено преди две години за радост на перничани, и най-вече за радост на децата. Той стана любимо място за всички. И малки, и големи имат възможност да се порадват на декоративните зайчета, пауни, гълъби, джинки и други птици.

Сега всички стискат палци органите на реда да си свършат работата и да хванат наглеца, решил най-вероятно да се нагости с невинната животинка, който да си получи и заслужено наказание.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular