Monday, May 6, 2024
HomeРегионПерникВандали вилнеят из Перник, трошат пейки и бетонни блокчета, откраднаха маркучи за...

Вандали вилнеят из Перник, трошат пейки и бетонни блокчета, откраднаха маркучи за поливната система на централния площад

 

Снимки с вандалски актове в Перник потресоха местните хора. Снимките обиколиха социалните мрежи. Потрошени пейки или части от тях могат да се видят в Западния парк. Блъснати бетонни блокчета, чието предназначение е да не позволяват влизането на автомобили в парка, допълват “картинката”. Перничани помнят, че мястото години наред пустееше, превзето от тръни, бурени и треволяци. Общинската управа взе присърце проблема и сътвори едно чудесно място за отдих и игри на малчуганите. За съжаление днес перничани са свидетели на безобразията на местни вандали, които за съжаление не са прецедент. «Не е ясно какво се цели с подобни безобразни действия – да се докаже, че градът не заслужава нищо хубаво? Че то просто не може да вирее в Перник? Ако случващото се в обновения парк е единичен случай, някак щяхме да го преглътнем, но за съжаление не е», гневят се перничани. Добър или лош в момента, с всичките кусури на проекта, централният площад на областния град беше ремонтиран и окраден, коментират още перничани. Доказателство – съсипаната поливна система на зелените площи. И под земята да бяха поставени маркучите, както мнозина предлагат, крайният резултат вероятно щеше да е същият. Пейки и детски площадки се трошат дни след като се поставят.

Градоначалникът д-р Вяра Церовска и екипът й неведнъж излизаха с апел към перничани да пазят хубавото, изграденото. Но не би! Преди месеци от общинската управа обмисляха вариант да сложат видеонаблюдение, за да се хващат по-лесно вандалите. Засега това остава само идея. Защото и тя е свързана с пари. Но няма никаква гаранция, че и камерите ще спасят положението. «А нали уж всички перничани са стопани на своя град, който е техният общ дом? Дали биха допуснали подобно безобразие, ако ставаше дума за собствения им имот, без значение дали става дума за къща, апартамент, просто двор или селска вила?», питат се мнозина.

RELATED ARTICLES

Most Popular