Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСанданскиОбщинският съветник от ГЕРБ в Сандански Васил Попов обяви: Богати фамилии, общинари,...

Общинският съветник от ГЕРБ в Сандански Васил Попов обяви: Богати фамилии, общинари, банкери се възползваха от безплатното саниране, в списъка са Станоеви, Ставреви, Стоянови, Додушеви, Ангелови, Аргирови, Николови

Сред собствениците на имоти, възползвали се от националната програма за безплатно саниране, попадат собственици на фирми, служители в община Сандански, роднини на съветници в Общинския съвет, а именно фамилиите Станоеви, Ставреви, Стоянови, Додушеви, Ангелови, Аргирови, Николови. Сред тях са и собственици на търговски обекти, банкови чиновници, търговци, фермери.  Това стана ясно на последната сесия в Сандански.

“Грозна работа, паралии санират собствените си жилища, искам списъци на хора, за да уточним по какви критерии са избрани, не е нормално хора с възможности да се възползват от националната програма за енергийна ефективност, за сметка на социално слаби хора, това заяви на сесия на местния общински съвет, съветникът от ГЕРБ Васил Попов. Той поиска за следващото заседание на местния парламент да бъдат предоставени списъци, за да се види кои и по какви критерии са попаднали в тях.

Ако се окаже, че програмата е опорочена, то това е престъпление и някой трябва да понесе отговорността, каза още Попов.

Според съветници, в тези списъци има имена на достатъчно заможни санданчани, които биха могли сами да санират жилищата си, а не да се закачат за безплатното обновление. Говори се, че част от включените са близки на съветници и управляващи в курортния град.  Списъците са направени от специална общинска комисия, чиито членове ще бъдат призовани пред ОБС, за да обяснят критериите при избора, заявиха съветници.

Още за Сандански и съветниците четете ТУК

RELATED ARTICLES

Most Popular