Венислава Ранова направи стъпки към миналото с модерен телефон в ръка, Моника Минева от Самораново, Михаела Николова дефилираха с уникални носии в Дупница

Моника Минева (вляво) бе неотразима с народна носия.

Радостин Китанов облече участниците в инициативата в автентични одежди, колекционира ги от 2 години

Гергана Гергинова, Емануела Стойкова  и Рени Христова от ФТ „Авлига“ пяха народни песни за публиката

Моника Минева от Самораново показа една от най-красивите носии на събитието „Стъпки към миналото“, което се проведе в двора на Джамията в Дупница.

Венислава Ранова, Гергана Гергинова, Емануела Стойкова, Радостин Китанов – крайният вдясно.

Променени до неузнаваемост бяха още Венислава Ранова, Гергана Гергинова, Емануела Стойкова…


Венислава Ранова прекрачи прага на миналото с модерен телефон в ръка, Михаела Николова впечатли с шарена престилка.

Венислава също бе много красива с уникалната си народна носия, но бе уловена в кадър да бърника в модерния си телефон, докато прекрачва прага към миналото.

Моника Тончева като водеща на събитието

Михаела Николова пък впечатли с шарената си престилка. Носиите са собственост на Радостин Китанов от София, който търси и купува носии вече 2 години. В Дупница бяха представени 9 женски и 2 мъжки носии от колекцията му. Самият той, преобречен като момък от едно време, показа и разкри тайните на всяка една от одеждите.

Радостин Китанов представи носията, носена от Моника Минева.

Освен носии бяха демонстрирани и различни музикални инструменти – гайда, гъдулка, тарамбука, благодарение на изпълнителите от „103 градуса“ от Сапарева баня.

Гергана Гергинова и Емануела Стойкова от читалище „Пробуда“ – с. Самораново и Рени Христова от ФТ „Авлига“ изпълниха уникални песни за радост на присъстващите.

Бе представен и ритуалът „Прощъпулник“.