Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерник9 траурни агенции искат главата на шефа на „Обредни дейности” Огнян Крумов...

9 траурни агенции искат главата на шефа на „Обредни дейности” Огнян Крумов в Перник, зам.-кметът Денислав Захариев: Успяхме да построим нова сграда за тъжни ритуали, проблемът с недостига на гробни места е стар

Кметският екип е наясно с проблемите и прави всичко възможно да ги решава поетапно, увери заместник-кметът

9 траурни агенции искат отстраняването на директора на ОП „Обредни дейности“ Огнян Крумов в Перник. По този повод бе даден официален отговор от общината. „За първи път по време на управлението на кмета Вяра Церовска има фирма, която е оторизирана да поддържа тревните площи на гробищния парк. За първи път общината прилага директна грижа за по-доброто състояние на мястото, където всеки перничанин посещава покойните си близки”. Това каза ресорният зам.-кмет Денислав Захариев в отговор на искането на управители на 9 траурни агенции за отстраняване на Крумов. Този кметски екип успя да заложи средства и да построи нова сграда за тъжни ритуали, напомни Захариев. Недостигът на гробни места е проблем, който стои на дневен ред отдавна. Дори планът за ползване на гробищния парк не е спазван през годините – в нарушение на правилата са запълвани алеи. В момента общината е в процедура по изготвяне на нов общ устройствен план. Това е дълга процедура, но на финала й, който се очаква в началото на 2018 г., община Перник ще има общ устройствен план, което ще позволи на администрацията да отчуждава терени за гробищен парк, да планира добре подредени алеи и гробни места между тях.

Огнян Крумов

Проблемите са много, призна Захариев, и посочи за пример регистъра на починалите лица, който се води от 2012 г., а не от създаването на предприятието през 2004. Кметският екип е наясно с проблемите и прави всичко възможно да ги решава поетапно, увери зам.-кметът. Той напомни, че Огнян Крумов е директор едва от една година – срок, в който проблеми, генерирани с години, трудно могат да намерят комплексно решение, но заяви, че няма да комуникира с траурните агенции чрез медиите, а ще ги покани на среща, на която да бъдат обсъдени проблемите и начините за тяхното решаване.

RELATED ARTICLES

Most Popular