Saturday, May 4, 2024
HomeСпорт„Вихрен“ записа победа в Елин Пелин и продължава да диша във врата...

„Вихрен“ записа победа в Елин Пелин и продължава да диша във врата на ЦСКА-1948

Нова победа записа мъжкият отбор на „Вихрен“ (Сандански) в мач от 13-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига срещу отбора на „Елин Пелин“ като гост с 2:1. И в тази среща наставникът на „гладиаторите“ Петър Златинов заложи на модерен нападателен футбол. По крилата добре сновяха Стивън Славков отдясно и Антонио Ласков отляво. На върха на атаката беше бързоногият Венцислав Стоянов, а зад него неудържимият и в този мач Александър Якимов. Опорни халфове бяха Вальо Георгиев и Иво Самарджиев. В защитния вал оперираха много добре Илиян Митрев, Ради Бачев, Милен Стоев и Виктор Мицаков. Добре стоеше под рамката на вратата Стефано Кунчев. В този двубой взеха участие и Светослав Саватов, Ради Михов и Николай Мицански на мястото съответно на Иво Самарджиев, Антонио Ласков и Стивън Славков.
През първата част на срещата бе отбелязан само един гол във вратата на домакините – в 39-ата минута от Венци Стоянов. Милен Стоев, Александър Якимов и Венци Стоянов изскочиха в удобни позиции за отбелязване на нови попадения срещу вратата на домакините, но не бяха точни отблизо.
През втората част на мача се почувства известно отпускане в играта на „Вихрен“, което можеше да им коства много. Това бе причината наставникът им Петър Златинов да реагира навреме и да извърши поетапно три смени с основния състав с цел освежаване на играта на терена. Милен Стоев отбеляза втория гол във вратата на домакините в 67-ата минута, след като Венци Стоянов с далечен удар от фаул озори вратаря им. Той не успя да укроти кълбото и в добавката защитникът на гостите не сгреши за 0:2. Пет минути преди края на срещата при меле в наказателното поле на „Вихрен“ нападател на „Елин Пелин“ изпрати топката в мрежата за 1:2.
„Заслужена победа на база показаната на терена игра. Като цяло не съм доволен от нашите футболисти, които не бяха точни в завършващата част на удара“, сподели Петър Златинов – старши треньор на „Вихрен“.

Следващият мач на санданчани ще бъде в сряда срещу „Миньор“ (Перник) за Купа АФЛ, а в събота ще гостуват на „Ботев“ (Ихтиман) в мач за първенството.

 

Снимка

Отборът на „Вихрен“

RELATED ARTICLES

Most Popular