Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковВиК-Самоков подгони абонати за борчове с изтекла давност, спира им водата, хора...

ВиК-Самоков подгони абонати за борчове с изтекла давност, спира им водата, хора от Говедарци: Пием мръсна вода, кога ще се наканят да направят пречиствателна станция

 

ВиК-Самоков подгони длъжници за стари борчове отпреди 5-6 години, алармираха физически и юридически лица до „Вяра“. В самоковското с. Говедарци за три дни 4 домакинства останаха без вода, след като им беше прекъснато водоподаването от “Водоснабдяване и канализация-Самоков”, казаха в селото. Други 40 писма са връчени на лица с предупреждение за спиране на водата. Сключени споразумения за разсрочено плащане няма, уточниха от дружеството. През последната седмица инкасатори масово разнасят и разлепят бележки със суми за дължима вода от стари периоди. Хората от Искровете се възмущават, че пият мръсна вода, без пречиствателна станция и това е била  една от причините да не си заплащат сметките. В Самоков също са били прекъснати 4 домакинства, коментират хората.

„Защо спират “предимно имоти на къщи” /???/ ? Къщите ли са най-големите им длъжници, или някои фирми?“, коментират възмутено хората. „Не може ние да сме първото село в подножието на Рила и да пиеме най-мръсната вода. Над Говедарци, на 10 км има туристическа леглова база за около 1200 човека и отпадните води изтичат там, където Говедарци черпи питейна вода. От години казват, че ще се работи за пречиствателна станция. Защо досега не е била изградена пречиствателна станция? Откъде ще дойдат средствата за нея?“, споделиха жители на селото.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular