Saturday, May 4, 2024
HomeРегионГоце Делчев Вуду скандал тресе гърменски села: Чанта със снимки, конци и игли, захвърлени на...

 Вуду скандал тресе гърменски села: Чанта със снимки, конци и игли, захвърлени на гробищата в Дъбница и Хвостя, подлудиха местните, из гробовете хвърчат фотоси на Любо Нейков и депутата Гамишев

 

Кметовете на двете села успокояват хората, полицията разследва случая

Районният мюфтия Айдън Мохамед: Така магии не се правят, случаят напомня за свинската глава, окачена на джамията и мюфтийството в Гоце Делчев

Скандал с елементи на вуду магия тресе мюсюлмани и християни в гърменските села Дъбница и Хвостяне. Като степен пожар обиколи двете села новината, че на гробищата са намерени снимки в чанти с разни заклинания, игли, конци и дори катинари, оставени на гробове на починали хора. Мълвата, тиражирана в местен сайт, е тама №1 в региона, а хората не спират да се питат дали това е измислица, провокация за имидж, или дело на болен мозък.

Според слуха в Дъбница момче от селото отишло в местните гробища, където намерило въпросните снимки, пръснати върху няколко гроба. Сред фотосите имало такива на актьора Любо Нейков и на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев.

Рано сутринта вчера кметицата на Дъбница под афекта на паникьосани местни жители позвънила и в полицията в Гърмен.

Пред вестник „Вяра” двамата кметове заявиха, че само са чули за снимките, но никой от тях не ги е видял. Подобни снимки не са видели и жителите на двете села, които обаче не крият уплахата си заради предположението, че става въпрос за магии, направени на хората от снимките.

В РУ-Гоце Делчев също е започнало разследване по случая, съобщиха от институцията, като признаха, че при тях няма доказателствен материал черно на бяло за съществуването на въпросните снимки.

Районният мюфтия Айдън Мохамед заяви, че по този начин няма как да се правят магии. По думите му това не било дело на мюсюлманин.

„За мен по-скоро това са изхвърлени от някъде снимки и умишлено оставени на гробовете. Хората нямат основание да се притесняват, защото това е или провокация, или интрига, съшита с бели конци, на която малко хора, особено вярващите, не биха се хванали.

Няма снимки никъде, има такива, публикувани само в местен сайт. Не ви ли прилича тази история на онази със свинската глава на джамията и мюфтийството в Гоце Делчев?”, задава резонен въпрос той.

„Ние сме разпоредили проверки на този етап и те вървят, но какво ще излезе, не се знае. Разпитали сме няколко човека и до дни се надяваме картината или най-малко целта и замисълът по случая да се изяснят“, коментираха разследващи случая от полицията в Гоце Делчев.

RELATED ARTICLES

Most Popular