Вяра Церовска води 7 делегати от Пернишко на националното отчетно-изборно събрание на ГЕРБ

Двете първи дами на ГЕРБ в Перник – Ирена Соколова, която е областен управител и лидер на общинското ръководство в Перник,  и Вяра Церовска – кмет на община Перник и областен координатор на ГЕРБ.

 

7 делегати избра структурата на ГЕРБ в Перник по време на Общинско събрание за избор на делегати за Четвъртото редовно отчетно-изборно национално събрание на партията. След проведеното явно гласуване на предложените петнадесет номинации бяха излъчени седем делегати, които ще представят структурата на Конгреса на партията в края на месец ноември.

Момент от общинското събрание на партията в Перник

По устав в работата на отчетно-изборното събрание участие ще вземат областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска, общинският ръководител Ирена Соколова и народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров.
Делегатски изборни събрания бяха проведени и в останалите общински партийни организации в областта – Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци.
Редовното отчетно-изборно събрание на ПП ГЕРБ се свиква най-малко веднъж на четири години с решение на Изпълнителната комисия. На 26 ноември конгресът ще избере председател на партията, негови заместници и нов състав на Изпълнителната комисия, както и на Контролната комисия. Като делегати на най-важните форуми на ГЕРБ по право присъстват народните представители и евродепутатите от ГЕРБ, министрите, кметовете
и председатели на общински съвети, областни управители, излъчени от партията, и членове на ГЕРБ, както и общинските ръководители и областните координатори на партията.