Thursday, May 2, 2024
HomeСпортЖените на "Рилски" пак отстъпиха на "Славия" - 52:73 насред "Арена Самоков"

Жените на “Рилски” пак отстъпиха на “Славия” – 52:73 насред “Арена Самоков”

 

Жените на “Рилски спортист” за пореден път през сезона не успяха да се противопоставят на тима на “Славия”. Самоковки паднаха с 52:73 при домакинството си на столичанки и продължиха лошата си серия в първата четворка на “А” група. Все още без победа, представителките на рилския град са твърдо четвърти в класирането, без особен шанс за попадане в тройката.

Момичетата на Борислав Трифонов иначе започнаха добре срещата и в началото имаха инициативата. В края на първата част обаче “белите” вдигнаха оборотите и дори успяха да вземат аванс от 2-3 точки. Във втория период възходът на софиянки продължи и те бързо стигнаха до двуцифрена преднина.

Основна спънка за несполуките на домакините бяха извършените от тях 35 грешни отигравания, които озадачиха малобройната публика в залата.

Черната перла в състава на бялата “Славия” Естер Мичева отново бе над всички с внушителните 29 точки и 17 борби.

За домакините пък с “дабъл-дабъл” от 13 точки и 12 овладени топки се отличи Радина Живачка, а близо до постижението й бе Ивана Николова, която записа срещу името си 15 пункта и 9 борби. Моника-Лъки Радойкова също бе активна, оставайки на косъм от “дабъл-дабъл” – 11 т. и 9 борби.

В следващия кръг – на 21 март, “Рилецо” гостува на “Монтана”, срещу чийто състав отказа да се изправи в турнира за Купата на България. Неочакваната пауза в първенството старшията Трифонов ще използва, за да подобри някои компоненти от играта на своя отбор.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular