Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградСлед сигнал на Бербатов! Министърът на спорта се захваща с БФС

След сигнал на Бербатов! Министърът на спорта се захваща с БФС

Спортното министерство ще изиска цялата нужна информация от Българския футболен съюз, свързана с изключването на 136 клуба от организацията. Новината идва броени часове, след като футболната легенда от Благоевград Димитър Бербатов разкри на пресконференция в неделя за случилото се и алармира, че от БФС планират да изхвърлят и още от клубовете, подкрепящи кандидатурата и платформата на някогашния голмайстор на Манчестър Юнайтед.

Самият Бербатов заяви, че вече се е срещнал с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев, както и с министър-председателя акад. Николай Денков, като ги е уведомил за случващото се.

Реакцията от ММС е почти мигновена, като министър Илиев заяви, че ще предприеме допустимите мерки според правомощията, дадени му от закона, за да се стигне до изясняване на казуса и намиране на решения.

От спортното министерство ще оповестят всички получени данни, като обещаха за пълна прозрачност на процесите.

Министърът ще инициира срещи с всички заинтересовани по казуса страни, търсейки решения, обявиха още от пресцентъра на ведомството.

“Изключването и наказването на клубове, които са членове на БФС продължава. Неправилното изключване не клубове, които са членове на БФС, продължава. Трябва да се даде рестарт на БФС. Самите клубове, които са потърпевши, търсят нас, екипа ни и аз съм длъжен да разкажа какво точно се случва, как тези клубове са таргетирани и изключвани, без никакво основание, просто защото са се възползвали от правото си да свикат конгрес на БФС. Получава се чистка”, каза по-рано Бербатов.

БФС за бербо: С подобни скалъпени обвинения става досаден и смешен

Димитър Бербатов разпространява лъжи и подвежда обществеността с твърденията си, че Българският футболен съюз (БФС) не позволява на деца да практикуват футбол. Това твърди ръководството на БФС в позиция, разпространена на официалния сайт. “Ръководството на Българския футболен съюз с изненада установява, че самозваните радетели на справедливостта в българския футбол все повече залитат към мантрата, че лъжата, повторена сто пъти, се превръща в истина”, казват от БФС в позиция и наричат пресконференцията на Бербатов “популизъм с недобре скрити елементи на сляпа управленска амбиция”.

За изключването на клубовете от БФС казват: “Мотивите за изключване от членство във федерацията са или неучастие в спортна дейност, или неплащане на членски внос, или свързани лица в управата, или системно нарушаване на устава и вътрешните актове на БФС, например – вмешателство на външни лица и организации във вземането на решения на футболен клуб.”

Отговорът на БФС е първи от дълго време насам, след като напоследък президентът на федерацията Борислав Михайлов беше започнал да неглижира Бербатов и да коментира неговите публични изяви.

“Що се отнася до “хилядите” деца (тъй като другата отчетлива тенденция на господата е да използват деца, независимо за демагогия или подстрекано хулиганство), г-н Бербатов услужливо подминава факта, че в рамките на няколко месеца Българският футболен съюз прие за членове 66 клуба, повечето от тях – академии и школи с фокус върху развитието на детско-юношеския футбол. Разбира се, те биват неглижирани по една проста причина – не могат да гласуват на следващ конгрес. Не са интересни.” “Ако г-н Бербатов разполагаше с необходимия ръководен (или друг професионален) опит, сигурно щеше да прецизира твърденията си, защото щеше да е наясно, че с подобни скалъпени обвинения единствено може да стане досаден и смешен.”

RELATED ARTICLES

Most Popular