Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаАсен Кукушев събра в Тополница роднини, разделени от живота преди 20 г.

Асен Кукушев събра в Тополница роднини, разделени от живота преди 20 г.

Представянето на книгата за дупнишкото село се превърна в празник

Представянето на книгата на Асен Кукушев в Тополница се превърна в истински празник за селото. Залата се оказа тясна за пристигналите да се запознаят с автора и да получат автограф от него. Сред присъстващите бяха представители на Съюза на независимите писатели в България (СНПБ) и поетът Димитър Милов. Кметът на селото Валентина Зашева откри събитието. Боряна Кукушева представи автора. Приветствие към Кукушев поднесе Емилия Савова, съпруга на зам.-председателя на СНПБ Ганчо Бакалов. Асен Кукушев благодари на всички, помогнали тази книга да стане факт, на всички присъстващи и подписа книгите. Гостите се почерпиха с вино, шоколад и домашна погача по специална рецепта, съхранена в селото, приготвена от Боряна Кукушева. Събраха се роднини, които не се бяха виждали повече от 20 години.

Моменти от представянето на книгата

Както писахме, Асен Кукушев, чиито корени са от Тополница, написа историята на дупнишкото село. Изданието оповестява неизвестни досега факти за населеното място.

Кукушев живее в Перник, известен спортен деятел, издател на първия в Европа специализиран вестник „Бейзбол”, написал е историята на леката атлетика в Перник и на др. книги със спортна тематика. Авторът на книгата за Тополница е и основател на Българската федерация по бейзбол, дълги години е треньор по тенис в ДК „Дипломат” (София) и преподавател в Италианския лицей в Горна баня.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular