Thursday, May 2, 2024
HomeСпортБалкан (Ботевград) записа класика срещу Сливнишки герой

Балкан (Ботевград) записа класика срещу Сливнишки герой

Ташко СУЛЬОТОВ

На терена с изкуствено покритие на стадион „Христо Ботев” в Ботевград се срещнаха отборите на местния Балкан 1929 и Сливнишки герой (Сливница). Това бе мач от 13-и кръг за първенството на ЮЗ трета лига, група А. Опитите на футболистите на двата отбора да отбележат гол през първата част на срещата се оказаха безуспешни и това бе причина да се приберат на почивка при нулево равенство.

През втората част на мача по-добрият отбор на терена бе този на домакините. В 58-ма минута Павел Петков успя да открие резултата за 1:0. Футболистите на Сливнишки герой реагираха остро на главния съдия Мартин Стефанов. Това бе причина арбитърът да изгони от игра Стойчо Недков от тима на Сливница за спор с неговия асистент. Така Героя остана с човек по-малко на терена. В 76-та минута Калоян Бонев от домакините успя от воле да отбележи рядко красив гол, изпращайки топката зад стража на гостите Димитър Симеонов за 2:0. В 83-та минута Иван Алексиев след центриране в наказателното поле на гостите с глава изпрати топката във вратата на Димитър Симеонов и направи резултата класически – 3:0.

Пет минути преди края на редовното време главният съдия Мартин Стефанов отсъди дузпа в полза на гостите, но тя не бе реализирана и резултатът бе запазен – 3:0 за отбора на Балкан.
С тази победа тимът на Иван Редовски заема 3-то място с 22 точки, с 4 по-малко от първия Марек и 2 по-малко от втория Чавдар (Етрополе). Отборът на Сливнишки герой остава на 5-то място с 19 точки.

RELATED ARTICLES

Most Popular