Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПетричЯворница би на свой терен Граничар (Логодаж)

Яворница би на свой терен Граничар (Логодаж)

Ташко СУЛЬОТОВ
В мач от 7-и кръг за първенството на БОГ Струма 1 се срещнаха отборите на Яворница от едноименното селище и Граничар от село Логодаж. Около 500 зрители станаха свидетели на 7 отбелязани гола, от които 4 във вратата на гостите и 3 на домакините.
Срещата започна с високо темпо и до края на полувремето футболистите на домакините успяха да вкарат четири гола в противниковата врата. Първият гол бе дело на младата надежда на Яворница Николай Якимов, който при меле пред наказателното поле на гостите се оказа най-съобразителен и опъна мрежата зад вратаря на Граничар за 1:0. Втория гол в срещата отбеляза плеймейкърът на Яворница Ивайло Златков от дузпа. В 35-та минута капитанът Методи Стоименов-Гелс при пореден натиск на футболистите на домакините направи резултата класически – 3:0. Две минути преди почивката Ивайло Златков от домакините с прецизен удар изпрати топката в мрежата на противниковия тим за 4:0. Това бе и вторият гол за футболиста от Яворница.

Granichar
Граничар

През втората част на мача по-добрият отбор на терена бе този на Граничар (Логодаж), които се възползваха от груби грешки в защитата на домакините и отбелязаха три гола, но до нещо повече освен до почетна загуба, не можаха да стигнат. И трите попадения бяха дела но Денис Стоилков. В 47-ма минута след центриране пред вратата на домакините топката тупна пред техния вратар, прехвърли го и това бе добре дошло за Денис Стоилков, който направи резултата 4:1. Пет минути по-късно след негов пробив отдясно изпрати топката в обратния ъгъл за 4:2. Последният и трети гол за обора на гостите Денис Стоилков отбеляза с топовен шут от 30 метра.
„По едно полувреме си разделихме в този мач. През първото бяхме надиграни от домакините, а през второто гостите стояха далеч по-добре на терена. В този мач излязохме на терена без петима титулярни футболисти, които поради служебна заетост и лични причини не взеха участие в двубоя. Става дума за Калоян Борилски, Димитър Треновски, Младен Ушев, Михаил Шлюкарски и Асен Христов”, сподели Кирил Христов от ФК Граничар (Логодаж).

 

RELATED ARTICLES

Most Popular