Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБанскоБанско избухна с 6 гола срещу Пирин (Разлог)

Банско избухна с 6 гола срещу Пирин (Разлог)

Ташко СУЛЬОТОВ
На стадион „Свети Петър“ в Банско футболистите на домакините по категоричен начин надиграха колегите си от Пирин (Разлог) и при по-точна стрелба можеше да ги победят с двуцифрен резултат. Първият гол в срещата отбеляза Боби Ейков в 6-та минута, който бе изведен в наказателното поле на гостите и изпрати топката в мрежата за 1:0. В 21-ва минута след центриране от ъглов удар коженото кълбо прелетя в наказателното поле на гостите и там Йордан Лечов с глава покачи на 2:0.
Четири минути по-късно при блестяща контраатака на домакините талантливият Теодор Чолев центрира перфектно в наказателното поле на Пирин и там с глава Георги Фикиин направи резултата класически – 3:0. До края на първата част на срещата футболистите на двата отбора направиха по три пропуска.
През второто полувреме картината на терена не се промени и отново футболистите на Банско бяха тези, които диктуват нещата. В 51-ва минута Костадин Славев тръгна по левия фланг, центрира удачно в наказателното поле на гостите и опитният Боби Хазуров с крак опъна мрежата за 4:0. В 66-та минута Тодор Найдин се възползва от грешка в защитата на домакините и намали на 4:1. В 70-та минута неудържимият в този мач Тео Чолев центрира отлично в наказателното поле на Пирин и там с глава Денис Ангелов направи резултата 5:1. Венец на отличната игра в този контролен мач за отбора на Банско бе голът на Венцислав Маламов, който в 78-ма минута с далечен обстрел от около 30 метра изпрати топката неспасяемо в сглобката отдясно на вратаря на Пирин Разлог за 6:1 и съвсем справедливо обра овациите на присъстващите на стадиона. Четири минути по-късно Тео Чолев разтресе дясната странична греда зад стража на гостите. След мача играещият треньор Иван Топузов сподели: “Отличен завършек на контролните срещи от лятната подготовка на отбора за новото първенство на ЮЗ трета лига. Дадохме шанс с колегата Боби Галчев на всички здрави футболисти да вземат участие в този двубой. Заради травма само Илия Мунин не взе участие в контролата. Вече мислим за първия мач от есенния дял на първенството на ЮЗ трета лига, в който ще домакинстваме на стадион Свети Перът на ЦСКА-1948-ІІІ.”

 

RELATED ARTICLES

Most Popular