Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБанскоБанско победи заслужено Славия ІІ с 2:0

Банско победи заслужено Славия ІІ с 2:0

Ташко СУЛЬОТОВ
На стадион „Свети Петър“ в град Банско се игра мачът от 13-и кръг за първенството на ЮЗ трета лига – група А, между отборите на местния едноименен тим и дубъла на Славия, воден от известния български футболист, в момента треньор, Иван Иванов. Срещата започна с натиск на футболистите на домакините. До 10-та минута Георги Фикийн на два пъти не успя отблизо да огорчи вратаря на младия столичен тим, изпращайки топката неточно срещу вратаря им Илиян Илиев. В 26-та минута правдата възтържествува. Неуловимият в този мач Георги Фикийн от отбора на Банско изскочи в удобна позиция за стрелба, насочи топката директно срещу вратаря Илиян Илиев, последва избиване и в добавката Денис Ангелов не сгреши за 1:0. По-късно Милен Златков бе изведен перфектно от Костадин Слаев и топката профуча високо над вратата на гостите. Минута преди края на първата част на двубоя при неразбирателство в защитата на домакините топката попадна у нападател на столичния тим, който очи в очи срещу вратаря Атанас Тъпигьозов изпрати топката в аут.

Второто полувреме започна отново с натиск на футболистите на Банско. На два пъти след образцови атаки и центриране в наказателното поле на гостите опитният Боби Хазуров учудващо с глава не успя да изпрати топката в мрежата зад Илиян Илиев, а в аут. В 60-та минута Денис Ангелов изскочи сам срещу вратаря на столичани Илиян Илиев, но изпрати топката встрани от него в аут. В 68-ма минута Боби Хазуров изведе перфектно Георги Фикийн пред вратата на гостите и нападателят на Банско този път не сгреши за 2:0. До края на срещата не се стигна до отбелязване на нови попадения в двете врати. В 82-ра минута бе показан втори жълт и естествено червен картон на футболиста Димитър Долапчиев от отбора на Славия ІІ за груба игра срещу нападателя на домакините Георги Фикийн.

Този мач бе ръководен на много добро равнище от главния арбитър Иван Донев, асистиран от Феим Мусанков и Христо Кесаров.
„Изиграхме най-силния си мач от началото на първенството, и то срещу единия от водещите отбори в групата – този на Славия ІІ. Футболистите, на които гласувахме доверие, се отплатиха по достоен начин с много добра и разнообразна игра и истински късмет беше, че победихме гостуващия тим само с два гола”, сподели Иван Топузов – играещ треньор във ФК Банско Тийм – Сдружение Банско.

RELATED ARTICLES

Most Popular