Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионСамоковБезплатни ски уроци в Боровец, 1 лев дневна карта в Банско

Безплатни ски уроци в Боровец, 1 лев дневна карта в Банско

„Днес дневната карта за всички деца, до 12 години включително, ще струва един лев в Банско“. Това написа в профила си във фейсбук вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

„Днес отбелязваме Световния ден на снега. Нашата страна и зимните ни курорти също се включват в десетото издание на популярната инициатива на FIS (Международната федерация по ски). По света ще бъдат реализирани близо 110 събития.

В Световния ден на снега курортът Боровец насърчава развитието на детския зимен спорт – ще има организирани безплатни ски/сноуборд уроци със ски училище “Бороспорт” за начинаещи и деца над 7 години. А на учебния плац ще има слаломно трасе, наредено лично от ски легендата Петър Попангелов, като спусканията няма да са със състезателен характер“, допълва тя.

За 10 години Световният ден на снега е имал средно по 485 събития годишно и е привличал средно по 958 души на мероприятие.
Нека и в днешния ден да излезем навън сред природата и да се включим в световната инициатива – Световен ден на снега. Защото „Зимните спортове укрепват вашето здраве”, както е и слоганът на Министерството на туризма за настоящия зимен сезон. Самата аз ще бъда в Мечи чал, Чепеларе и Смолян, за да отбележим Световния ден на снега, пише още министърът.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular