Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПетричБеласица завърши отново 2:2, този път срещу Струмска слава

Беласица завърши отново 2:2, този път срещу Струмска слава

Второ равенство в контролите записа мъжкият отбор на ОФК Беласица. На добре подготвения терен в Марикостиново над 200 зрители станаха свидетели на много добър двубой между отборите на Беласица и Струмска слава (Радомир), изпъстрен с интересни моменти пред двете врати. Отборът на гостите беше наситил наказателното поле с повече защитници, ръководени отлично от завърналия се отново Румен Сандев.

При това положение възпитаниците на Владимир Димитров разчитаха на контраатаки при отдадени възможности. В 8-ма минута главният съдия Ивайло Стоянов отсъди фаул в полза на Славата. Зад топката застана именитият изпълнител на статични положения Антонио Ласков, който от 22-23 метра извиси топката над изградената стена на петричкия тим и с прецизна точност кълбото уцели дясната странична греда и се спря в мрежата за 0:1. Този случаен гол послужи като сериозен сигнал на петричките футболисти и те тръгнаха да търсят изравняване на резултата и така се стигна до оголване отзад.

В 18-та минута при атака на гостите от дълбочина Лазар Стойчев (син на известния български футболист и треньор, преминал и през отбора на Беласица Иван Стойчев) много хитро и с инженерна точност насочи топката към Арнол Кадрич и босненеца, възползвайки се от оголената защита на домакините,  напредна и от движение с топовен изстрел изпрати топката в мрежата за 0:2. Осем минути по-късно Кадрич отново получи удачен пас пред наказателното поле на петричкия тим, но този път Валентин Костов го блокира навреме и предотврати отбелязване на ново попадение. Играта се пренесе в половината на гостите и всеки момент се очакваше промяна на резултата.

В 35-та минута при пореден натиск на домакините Атанас Димитров, който се бе включил в помощ на нападението, от 20-ина метра насочи опасно топката противниковата врата, но Радослав Рошков бе на мястото си. Вреше и кипеше пред вратата на Славата. Последваха удари на Куфре Ета, но топката срещна тялото на противников защитник. В 41-ва минута Васил Божинов центрира високо в наказателното поле на гостите, Аспарух Смилков отклони кълбото, последва страхотен шут на Влади Гогов, но топката се отклони от гърба на защитник на гостите и излезе в корнер. До края на полувремето Мариян Вангелов се озова опасно пред вратата на гостите и насочената от него топка бе избита в корнер.

През втората част на срещата наставниците на двата отбора извършиха поетапно няколко смени, като беше даден шанс на останалите футболисти от резервната скамейка. Пръв на терена се появи Андон Гущеров на мястото на Мариян Вангелов, чиито действия защитата на гостите следеше най-внимателно.

Натискът на петричкия тим донесе и промяна в резултата. В 53-та минута Аспарух Смилков реализира поредна атака на отбора си за 1:2. В 60-та минута след изпълнение на корнер отдясно в наказателното поле на домакините Мартин Русков изби кълбото и Даниел Мицаков със страхотен шут от 10-ина метра изпрати топката високо в аут. В 71-ва минута влезлият в игра Атанас Карачоров тръгна на скорост по десния фланг, навлезе в наказателното поле на гостите, насочи топката ниско по земята  и Таонса Аксел от 2 метра не успя да отклони кълбото в противниковата мрежа. Бившият футболист на Беласица, сега с фланелката на Струмска слава Йордан Тодоров тръгна на скорост по десния фланг, излъга двама от защитата на Беласица, стреля от движение, топката се изби и Йордан Тодоров отново насочи кълбото директно, но вратарят на Беласица изби в корнер. В 84-та минута след фаул, изпълнен отляво в наказателното поле на гостите, кълбото прелетя през куп играчи в наказателното поле и след като никой от Беласица не се възползва от ситуацията, топката бе уловена от вратаря на Славата.

В 87-ма минута след центриране отдясно в наказателното поле на гостите 17-годишният талант Диего Александров изпрати топката в мрежата за 2:2. В самия край на срещата Андон Гущеров уцели гредата зад вратаря на гостите и по този начин не се стигна до победа за отбора на Беласица, която щеше да приляга на база показаната игра на терена на петричките футболисти. За отбелязване е, че Атанас Димитров напомни за добрите си времена и ръководи безупречно защитата на Беласица в мача.

Този мач бе ръководен отлично от международните съдии Ивайло Стоянов и асистент съдията Мирослав Иванов и силно прогресиращия Любо Танев.

Отборът на Беласица не бе ръководен от старши треньора Светлан Кондев поради заболяване. Не взеха участие заради травми от различен характер Запро Динев, Живко Димитров, Симеон Бояджиев и Мартин Тодорски.

Беласица: Захари Димитров, Петър Кепов, Валентин Костов, Атанас Димитров, Вальо Костов, Аспарух Шамкалов, Таонса Аксел, Владимир Гогов, Васил Божинов, Мариян Вангелов, Аспарух Смилков, Куфре Ета (Кирил Георгиев, Мартин Русков, Андон Гущеров, Димитър Иванов, Атанас Карачоров, Христо Петров, Динчо Йовчев, Диего Александров)

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular