Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаВ контролен мач на „Шмиргело“ Марек победи Кюстендил с 5:2

В контролен мач на „Шмиргело“ Марек победи Кюстендил с 5:2

Отборът на Марек победи третодивизионния ФК Кюстендил с 5:2 във втория си контролен мач от зимната подготовка, която се игра на помощния терен „Шмиргело“ в Дупница.

Още в самото начало гостите опитаха висока преса. В същия момент отборът на домакините започнаха по-добре и още в 18-та минута младият Христо Джаджаров при меле се възползва от ситуацията и след успоредно центриране от страна на Александър Башлиев отклони кълбото с крак за 1:0. В 28-ма минута Росен Йорданов от десния фланг насочи топката зад защитата на кюстендилци, Николай Ганчев овладя кълбото, излъга пазача пред себе си и с шут изпрати топката в близкия ъгъл за 2:0. Минута преди това Марио Евтимов от ФК Кюстендил  уцели гредата зад вратаря на домакините. Третият гол в срещата падна в 44-та минута, след като Александър Башлиев след атака по десния фланг намери стоящия на втора греда Христо Каймакански и резултатът нарасна на 3:0.

През втората част бяха извършени множество смени от страна на наставниците на двата тима. Гостите заиграха по-открито и на два пъти след удари на Марио Евтимов и Димитър Терзийски доведоха резултата до 3:2. Последва натиск на футболистите на Марек. Това донесе отбелязване на нови попадения във вратата на ФК Кюстендил. Георги Божилов след атака по левия фланг насочи умело топката към Николай Ганчев и резултатът стана 4:2. В самия край на срещата Георги Божилов се възползва от отбита топка от страна на стража на гостите и изпрати за пореден път топката в мрежата за 5:2.

Този мач изгледаха стотина зрители. Тук бяха и определените за ново ръководство на ФК Марек Сашо Паргов, Ивайло Паргов, Милен Лахчев. Срещата изгледа и заместник кмета на община Дупница Бойко Христов.

След контролния мач мнения дадоха:

Мартин Йорданов – старши треньор на ФК Кюстендил: „През първата част на срещата отборът на домакините имаше леко преимущество и след три груби наши грешки инкасирахме три гола. Марио Евтимов уцели веднъж гредата. През втората част отново той разтресе гредата на домакините и на два пъти не успя сам срещу техния страж. Марек показа своята класа и успя да си реализира головите положения, докато в същия момент ние ги пропиляхме с лека ръка. Но контролите са затова – треньорите да видят моментното състояние на възпитаниците си и да наблегнат на изчистване на допуснатите грешки до момента и да бъдат напълно готови за подновяване на първенството. Следващият контролен мач ще бъде в събота от 15 часа срещу Славия ІІ в София“.

Танчо Калпаков – старши треньор на ФК Марек: През първата част започнахме отпуснато, впоследствие футболистите заиграха както трябва и се стигна до отбелязване на трите гола. През втората част нещата стояха по-добре. Дадох шанс на футболистите от резервната скамейка. Допуснахме грешки, които бяха използвани от страна на футболистите от ФК Кюстендил. Нещата в тренировъчния процес, според мен, вървят по план. В този контролен мач не взе участие заради контузия Веселин Любомиров, а Валери Йорданов започна срещата, но бе заменен принудително заради разтяжение. В четвъртък и петък ще проведа по една тренировка и в събота ще гостуваме на терена на „Царско село“, където ще премерим сили с дублиращия отбор на ЦСКА 1948“.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular