Tuesday, April 30, 2024
HomeСпортБеласица надви Банско с класическото 3:0 в Петрич

Беласица надви Банско с класическото 3:0 в Петрич

Вратарят Кирил Георгиев изигра най-добрия си мач от началото на първенството

С натиск на футболистите на Беласица започна мачът срещу гостуващия тим от Банско в мач от ЮЗ трета лига. Във 2-рата минута Живко Димитров с диагонален пас намери Иван Вълчанов, който овладя кълбото отдясно, центрира в наказателното поле на гостите, но нямаше кой от петричките футболисти да го отклони в мрежата на противника. В 9-ата минута Айвън Ангелов овладя топката в средата на терена, видя устремилия се по десния фланг Атанас Чепилов, който тръгна директно срещу противниковата врата, стреля и Йордан Лечов изби кълбото в корнер. На два пъти Живко Димитров бе в основата на атаки на домакините, но и в двата случая Марти Таушанов не стреля точно срещу вратата на гостите. Отборът на Банско се беше барикадирал отзад и за петричките футболисти бе трудно да намерят свободно пространство за стрелба. В 25-ата минута след центриране от ъглов удар отдясно на Аспарух Смилков вратарят на Банско Иван Димитров улови топката от главата на Атанас Димитров. Първата си атака футболистите на Банско сътвориха в 30-ата минута. Боби Хазуров тръгна на скорост по левия фланг, центрира удачно в наказателното поле на домакините и играещият старши треньор Боби Галчев се размина с топката от няколко метра. Три минути по-късно Йордан Лечов след рейд по левия фланг центрира към Боби Харузов, който насочи топката опасно в петричката врата, но там Кирил Георгиев бе невероятен и изби кълбото в корнер. В 37-ата минута Валентин Костов пресече пътя на насочената топка към Боби Хазуров и отне надеждите на противниковия нападател за отбелязване на гол. Айвън Ангелов и Живко Димитров опитаха с далечни удари да изненадат вратаря на Банско Иван Димитров, но той беше на мястото си. В 43-тата минута след поредна атака на петричкия отбор при центриране отдясно включилият се защитник Валентин Костов с глава разтресе напречната греда зад Иван Димитров. В самия край на полувремето при поредна атака на домакините Айвън Ангелов овладя насоченото към него кълбо, премина майсторски през четирима от защитата на гостите и през куп играчи го изпрати в десния ъгъл на Иван Димитров за 1:0.
След почивката отборът на Банско заигра открит футбол. На върха на атаката беше опитният Боби Хазуров, отляво на него Милен Златков, а зад него Боби Галчев. В 49-ата минута Аспарух Смилков нахлу отдясно в наказателното поле на гостите, но насочената топка бе избита в корнер. Минута по-късно Айвън Ангелов центрира в наказателното поле на гостите и включилият се Вальо Костов за миг се размина с топката. В 55-ата минута след нова отлична проява на вратаря Кирил Георгиев резултатът остана непроменен. Атаките на петричките футболисти следваха една след друга, но ударите на Аспарух Смилков и на Живко Димитров бяха избити с вещина от вратаря на Банско Иван Димитров. Поетапно наставникът на петричкия тим пусна в игра нови четирима футболисти. В 63-тата минута Боби Галчев от 30 метра директно обстрелва вратата на домакините и отново топката профуча на сантиметри отдясно в аут от вратата на Кирил Георгиев. Две минути по-късно Боби Галчев центрира високо топката в наказателното поле на домакините и Денис Ангелов с глава я насочи в десния ъгъл, но отново Кирил Георгиев прояви вещина и опази вратата си суха. В 68-ата минута Симеон Бояджиев влезе в игра и неговото присъствие се почувства осезателно. В халфовата линия имаше ред и топките се насочваха обработени към колегите му по двата фланга. Втория гол за отбора на Беласица отбеляза Аспарух Смилков в 70-ата минута. Това стана, след като Живко Димитров със страхотен шут обстрелва вратаря на гостите Иван Димитров, който изби кълбото и в добавката Аспарух Смилков насочи топката в далечния ъгъл на вратата. Влезлият в игра Патрик Попов оживи играта на домакините в нападение. В 72-рата минута Аспарух Смилков бе изведен в наказателното поле на гостуващия тим и очи в очи с Иван Димитров не успя да го простреля. В 76-ата минута Живко Димитров увенча отличната си игра в срещата с гол, преодолявайки Иван Димитров, за 3:0. До края на срещата Живко Димитров опита да отбележи нови попадения, но вратарят на гостите Иван Димитров игра на ниво и не допусна топката зад себе си.
Този мач беше ръководен на много високо ниво от международния арбитър Никола Попов с асистенти Димитър Русев и Драгомир Димитров. Двубоят беше изгледан от над 1500 зрители, заели местата си по трибуните на стадион Цар Самуил.

След мача мнение даде Николай Николов – старши треньор на Беласица: „Изиграхме поредния финал, този път срещу отбора на Банско. Тимът от курортния град е далеч по-добър от този от изминалото първенство и се води от известния Боби Галчев, който е и играещ старши треньор. В него играят много опитни футболисти, със стаж в професионални отбори. Много добре бяха изградили защитата си през първата част на мача и ни беше много трудно да достигнем отблизо до вратата им, за да я обстрелваме. Все пак в края на полувремето успяхме след гол на Айвън Ангелов. През второто полувреме се игра открит футбол. Заиграхме по-добре. Дадох шанс на четирима футболисти от резервната скамейка. Отбелязахме нови два гола. Победата ни бе напълно заслужена, защото я постигнахме срещу един много стабилен отбор. Предстоят ни още 17 финални мача до края на първенството. Вече мислим за гостуването в събота на отбора на Надежда Доброславци“.
Борис Галчев – играещ старши треньор на Банско, сподели: „Знаехме, че ни предстои тежък мач срещу един от най-добрите отбори в ЮЗ трета лига – този на Беласица. Петричкият тим е име в българския футбол и според мен имат голям шанс да се върнат отново в професионалния футбол. Изиграхме добро първо полувреме, в което допуснахме само един случаен гол. През втората част на срещата и ние имахме своите шансове на няколко пъти, но футболистите на Беласица ни отбелязаха още две попадения и спечелиха заслужено трите точки. По категоричен начин заявявам, че докато съм аз треньор на отбора, няма да се стигне до договорка с други отбори. Ще продължаваме да играем за себе си, за честта на клуба и града. В събота ще играем на стадион Свети Петър срещу временния водач – Балкан Ботевград, на пълни обороти, както го правим винаги до момента. Нито сме влизали в някакви уговорки, нито пък ще допуснем това да стане, докато съм аз треньор на отбора“.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular