Нулево равенство на “Бончук”! При лоши атмосферни условия “Марек” опази мрежата суха срещу “Миньор”

Целта е оставане във Втора лига, каза президентът на дупничани Цветан Видински

Дупнишкият „Марек“ и „Миньор“ не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 на стадион „Бончук“ в двубой от 24-ия кръг на Втора професионална лига. Голяма агитка от Перник подкрепяше „чуковете“, като през по-голямата част от срещата създаваха атмосфера с факли и бомбички.
Първата интересна ситуация в срещата се откри пред вратата на гостите от Перник. Георги Божилов изведе майсторски Евгений Илиев, който стреля, но кълбото се отби в десния страничен стълб.
На свой ред перничани отговориха с удар на Симеон Русев, но халфът не успя да преодолее направилия пореден силен мач дупнишки вратар Пламен Младенов. След първоначалните динамични минути двата тима се вкопчиха в люта битка в средата на терена и до края на първото полувреме нямаше други възможности за попадение пред нито една от двете врати.
Минутата бе 62-ра, когато Димитър Илиев отправи опасен удар с глава след изпълнение на корнер, като топката мина близо от лявата греда на Леонтиев.
В 80-ата минута появилият се като резерва Николай Ганчев от „Марек“ проби отляво, намести си топката на десния крак и стреля технично, но изстрелът му също не намери целта.
Няколко минути преди края на срещата Божидар Васев имаше страхотен шанс да открие само от няколко метра, но прати топката високо над вратата.
В последната минута на редовното време „Миньор“ имаше най-чистата ситуация за гол. След добро центриране от ъглов удар Запро Динев засече топката с глава след плонж, но Пламен Младенов показа чудесен рефлекс и запази мрежата си суха.
След равенството „Марек“ остава на 14-ото място във Втора лига с актив от 23 точки. „Миньор“ пък продължава да бъде четвърти с 45 пункта.
„На тези атмосферни условия е трудно да се играе футбол. Трябваше да има повече борба и тичане. Ако трябва да бъдем откровени, хиксът си е напълно заслужен за този двубой. Получи се местно дерби с многобройна агитка от Перник. Нашите фенове също не бяха малко. Точка по точка – ще ги събираме. Нашата цел е оставане във Втора лига“, каза след срещата президентът на „Марек“ Цветан Видински.
Наставникът на „Миньор“ Христо Янев отдаде равенството на лошото време и силния вятър, който пречеше и на двата тима през всичките 90 минути:
„Беше трудно да разгърнат каквото и да е момчетата при тези условия и този вятър, единствено всеки да се носи като хвърчило. Трябва да се свиква с условията, те са такива и за efbet Лига. И това е част от пътя. Определящ е всеки следващ мач. Видяхме, че и „Марек“ ни затрудниха. „Етър“ са може би най-добрият отбор и ние ще продължим по начина, по който мислим, че може да ни донесе успех срещу тях“.

Димитър ИКОНОМОВ