Thursday, May 9, 2024
HomeСпортБеласица падна на„Царя“ от дубъла на ЦСКА 1948 след автогол

Беласица падна на„Царя“ от дубъла на ЦСКА 1948 след автогол

Силно първо полувреме изиграха футболистите на Беласица и ЦСКА 1948 ІІ в контролен мач, игран на стадион „Цар Самуил” в Петрич.
Домакините провеждаха атаките си най-вече по крилата чрез Васил Божинов и Аспарух Смилков, които често си сменяха местата. Отборът на гостите играеше много стабилно в защита, където блестеше снажният Рафаил Пърликов, който освен, че ръководеше колегите си, обираше с глава всички центрирани топки. Първата атака на петричкия тим бе в 7-ма минута, когато бе изведен Аспарух Смилков в наказателното поле на армейците, но бе навреме пресрещнат от Рафаил Пърликов и не се стигна до стрелба. За няколко минути гостите пренесоха играта в половината на комитите, но отзад защитата начело с Атанас Димитров беше много внимателна и стабилна.

На два пъти Андон Гущеров и Аспарух Смилков се озоваха в удобни позиции за стрелба, но насочените топки бяха уловени от вратаря на армейския тим Иван Василев. В 36-та минута при опасна атака по левия фланг на гостите, подета от Ивайло Марков, който навлезе в наказателното поле на домакините, стреля от движение, но до попадение не се стигна. Две минути по-късно включилият се в помощ на нападението на гостите Рафаил Пърликов насочи топката опасно пред вратата на Беласица, но Атанас Димитров се намеси удачно и изби топката в корнер. В самия край на полувремето Борис Димитров с остър шут от 25 метра опита да изненада домакините, но Атанас Димитров изби кълбото с глава навреме.

През втората част на срещата наставниците на двата отбора Светлан Кондев и Вальо Илиев извършиха поетапно доста смени. Атанас Карачоров от отбора на Беласица бе неудържим по десния фланг и всички проблеми на армейците идваха след негови центрирания. Вратарят и защитата на гостите, начело с Рафаил Пърликов, бяха причина да не се стигне до отбелязване на голове в тяхната врата. Пет непростими пропуска направиха футболистите на Беласица след удари на Мариян Вангелов на два пъти, Запро Динев веднъж и Мартин Русков на два пъти с глава. Единственото попадение в срещата стана в 54-та минута, когато след удар на дошлия на проби молдовец Тудор топката се отклони от защитник на Беласица и се спря в мрежата за 0:1.

След срещата старши треньорът на ЦСКА 1948 ІІ Валентин Илиев сподели, че е станал много хубав мач. „Изказвам своето задоволство от много доброто съдийство на младата съдийска тройка Благовест Танев, Любослав Танев и Аспарух  Сяров. Такова точно, обективно и навременно съдийство рядко се случва и то бе в основата мачът да премине в спортсменски тон”, категоричен е Вальо Илиев.

За пореден път над 300 зрители, дошли за наблюдават срещата, видяха невероятното съдийство на младата петричка съдийска тройка, която има голямо бъдеще.

Новото име в отбора на Беласица е Иван Марчев, който преди две години беше част от петричкия тим.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular