Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетрич„Беласица” победи трудно, но заслужено „Вихрен” с 2:1 в Сандански

„Беласица” победи трудно, но заслужено „Вихрен” с 2:1 в Сандански

Ташко СУЛЬОТОВ

С голове на Патрик Попов и Кирил Киров отборът на „Беласица” победи като гост „Вихрен” (Сандански) в мач от 17-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига.

Срещата не започна добре за отбора на гостите. След колективна грешка в 4-тата минута отзад бившият футболист на „Беласица” Янислав Тусонджиев се възползва от ситуацията и изпрати топката в мрежата за 1:0. Това послужи като сериозен сигнал за петричките футболисти, които обсадиха вратата на домакините. В 41-вата минута Патрик Попов насочи топката директно срещу вратата на домакините, Ивайло Яначков я отклони и тя се спря в мрежата му за 1:1. Преди това Патрик Попов на два пъти и по веднъж Живко Димитров и Йордан Тодоров не успяха да огорчат стража на „Вихрен”.

След почивката наставникът на петричкия тим Николай Николов извърши смени и направи вътрешни размествания в отбора, което даде положителен резултат. Атаките се редуваха една след друга, но защитата на „Вихрен”, начело с Веселин Минев, подпомаган от Димитър Петков-Макето, бяха отлични. Нови пропуски направиха петричките нападатели Патрик Попов и Димитър Иванов. В 77-ата минута след центриране отляво резервата Кирил Киров простреля вратаря Яначков за 1:2. Две минути по-късно Илиян Джавалеков от 27-28 метра със страхотен шут ниско по земята изпрати топката през куп играчи и тя срещна лявата странична греда зад петричкия вратар Кирил Георгиев, което беше истински късмет за „Беласица”, за да не се изравни резултатът. В даденото 5-минутно продължение главният съдия Петър Григоров продължи да толерира домакините, както бе и през целия мач, но до промяна на резултата не се стигна.

Незадоволителната игра на Марти Таушанов и Иван Марчев отслаби значително средната линия и целият товар бе поет от Симеон Бояджиев, което му прави чест, че издържа на това натоварване.

 

Независимо че срещата се проведе в работно време, най-верните привърженици на „Беласица”, между които студентки – бъдещи инженери и медици – заеха местата си в сектора за гости на градския стадион в Сандански и по невероятен начин подкрепяха петричките футболисти. Съвсем заслужено след последния съдийски сигнал треньорският щаб и футболистите на „Беласица” отидоха да им благодарят.

След мача наставникът на „Беласица” Николай Николов сподели: „През първата част на мача допуснахме наивни грешки, в резултат на което ни бе отбелязан ранен гол от домакините. Минути преди края на първото полувреме успяхме да изравним резултата. След почивката извърших няколко смени с цел да подобря нещата на терена. В 77-ата минута влезлият в игра Кирил Киров простреля вратаря на домакините Ивайло Яначков за 1:2. Сгъстеният цикъл от мачове си каза думата и имаше умора сред футболистите. Доволен съм от старанието на момчетата. За феновете, които бяха дошли да ни подкрепят, нямам думи”.

Емил Велев – старши треньор на ФК „Вихрен”: „Стана добър мач на ниво „В” група. През целия мач нашите футболисти играха с по-голяма мотивация и вместо заслужено да победим, загубихме след две груби грешки. След като отбелязахме първия гол, имаше шанс и за втори, но учудващо Александър Якимов отблизо изпрати топката в аут. Късметът покри отбора на „Беласица”, след като при резултат 1:2 Илиян Джавалеков уцели страничната греда зад петричкия вратар. Нашият отбор прояви характер в дербито и с нищо не отстъпваше на „Беласица”, напротив – в отделни моменти бяхме по-добри и не заслужавахме загубата. Реалният резултат за мен беше равният. Знаехме, че играем срещу добър отбор, гонещ промоция за влизане във Втора професионална лига от следващото първенство. В същия момент ние обиграваме състав с няколко опитни и повече юноши от клуба. До края на седмицата ще направим още две тренировки и ще пусна в почивка футболистите в събота и неделя”.

След тази победа отборът на „Беласица” заема второ място с 38 точки, с 6 по-малко от лидера „Балкан” (Ботевград), а „Вихрен” е 15-и със 17 точки.

 

„Вихрен”: Ивайло Яначков, Виктор Георгиев, Веселин Минев, Добрин Денев, Димитър Петков, Янислав Тусонджиев, Петър Добринков, Илиян Джавалеков, Димитър Макриев, Александър Мицев, Александър Якимов /Мартин Попов, Лазар Стойчев/

„Беласица”: Кирил Георгиев, Атанас Чепилов, Валентин Костов, Атанас Димитров, Аспарух Шамкалов, Иван Марчев, Симеон Бояджиев, Марти Таушанов, Живко Димитров, Йордан Тодоров, Патрик Попов /Александър Смилков, Мартин Русков, Кирил Киров, Димитър Иванов/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular