Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаБлаготворителна кампания „Вместо цвете, дарете!” набира средства за Боги от Дупница

Благотворителна кампания „Вместо цвете, дарете!” набира средства за Боги от Дупница

Часове преди настъпването на Международния ден на жената 8 март, дупничани организират поредна благотворителна акция в помощ на 9-годишния Боги. Чрез кампанията „Вместо цвете, дарете!” се приканват родители и деца да дарят средствата, предвидени за празнични букети.В учебните заведения на Дупница ще бъдат разположени благотворителни кутии, в които всеки може да остави определена сума и да подпомогне инициативата.

Припомняме, че Богомил Вуков се нуждае от средства за извършване на спешна операция в Турция. Детето е с тежка форма на спина бифида и според лекарите всеки момент може да се обездвижи напълно. Необходимата сума от 58 000 лева е непосилна за неговото семейството.

Екипът в клиника “Аджибадем”в Турция, който е направил подробни изследвания на момчето е на мнение, че трябва да се извърши спешна операция, тъй като Боги е застрашен от пълна парализа на долните крайници. Медиците в Турция определят състоянието на детето като тежко. Открит е и сериозен проблем с пикочния мехур”, разказва майката Моника Вукова в платформата на фондация „Павел Андреев”, която също е ангажирана с набиране на необходимите  средства.

Желаещите да помогнат, могат да го направят чрез платформата на фондация „Павел Андреев” или на дарителската сметка

IBAN BG18STSA 93000021568783

Титуляр: Мoниĸa Ивaнoвa Byĸoвa

RELATED ARTICLES

Most Popular