Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионПерникБлизо 300 ентусиасти се впуснаха в дебютното издание на „Трън ултра...

Близо 300 ентусиасти се впуснаха в дебютното издание на „Трън ултра рън“

Областният управител Кирил Стоев и кметът на Трън Цветислава Цветкова връчиха призовете, всички финалисти получиха уникални медали от грина, дело на Бусинска сръчкотилница 

В трънското село Велиново се проведе ултра маратонът „Трън ултра рън“. Въпреки че, е дебютно, състезанието по планинско бягане привлече повече от 280 участници. Три са трасетата, по които бягаха състезателите. Най- дългото бе 54 км, междинното – 24 км, а най- късото, за което са се включили и най-много участници е 13 км. Маршрутът на състезателите премина през цели четири планини – Ездимирската, Парамунската, Любаш и Ерулската планина.
Областният управител Кирил Стоев и кметът на община Трън Цветислава Цветкова присъстваха на официалното награждаване на призьорите. Губернаторът връчи наградите на победителя в най-дългото трасе Велин Дилов, на второ и трето място финишираха съответно Владимир Милушев и Петър Иванов.

Снимка – Иван Велинов
Снимка – Иван Велинов


„Адмирации за организаторите, които се справиха блестящо, въпреки динамично променящите се метеорологични условия през последните 24 часа и поздравления за всички участници“, каза Стоев. Той не пропусна да отбележи, че събитието безспорно ще допринесе за развитието на туризма в региона и изрази своите очаквания и готовност за подкрепа на планинския маратон „Трън ултра рън“, за да се превърне той в ежегодно събитие, което да привлича още повече участници и гости в региона.
Кметът на Трън Цветислава Цветкова връчи специална награда за най-възрастния участник, който е на 63 г., а областният управител Кирил Стоев връчи награда за най-младия участник в състезанието, който е на 14 г.

Снимка – Румяна Боянова

„Спортът възпитава, създава дисциплина и безспорно има своите здравословни ползи за всеки един от нас, затова за мен е важно да даваме своята подкрепа за младите, които са намерили мотивация, за да започнат да спортуват и да дадат от личното си време за това“, заяви Стоев.
Всички приключили надпреварата получиха медали от глина, направени в Бусинска сръчкотилница. Ултра маратонът се организира от Трънско туристическо дружество, с подкрепата на множество институции, местни и регионални фирми и спонсори.

RELATED ARTICLES

Most Popular