Monday, May 6, 2024
HomeРегионПерникБойко Борисов нагледа ремонта на пернишки язовир (ВИДЕО)

Бойко Борисов нагледа ремонта на пернишки язовир (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на язовира при с. Мещица, област Перник. Язовирът се укрепва и ще е готов през януари, увери се премиерът.

Модернизира се контролната измервателна система на водоема, която се осъществява чрез поставяне на индикатор за нивото на водата, метеорологична станция, пиезометри за водно налягане и инклинометри.
Това ще позволи изграждането на система за ранно предупреждение, която ще включва дистанционно наблюдение на водното ниво, на деформации и филтрация по стената, валежи, температура на въздуха и скорост на вятъра.

“Сега е суша, имаме години с наводнения, а тези язовири са като буфери”, каза премиерът Борисов. По време на посещението стана известно, че язовир “Студена” е достатъчно пълен.
Борисов заяви, че в цялата страна се реконструират част от язовирите, за да се подобри техническото им състояние и да се осигури безопасността на хората.
В страната се ремонтират 90 водоема от фирма “Монтажи” към Министерството на икономиката. Ремонтите на 15 от язовирите вече са завършени. В края на януари се очаква да приключи реконструкцията на още 30-40 водоема в страната.

Видео гледайте тук:

RELATED ARTICLES

Most Popular