Thursday, May 9, 2024
HomeНовиниБългарияБорисов: Радев незабавно да смени Демерджиев

Борисов: Радев незабавно да смени Демерджиев

Радев незабавно да смени Демерджиев, който направи всички смени в „Гранична полиция“. Той като предшественика си се занимава с каквото не му е работа. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„На негово място щях да му поиска оставката веднага. Да извикам главния секретар той какво е предлагал и не е предлагал 2 години. Кого е уволнявал и кого не е уволнявал в „Гранична полиция“. Те са фронта, те са там. При мен беше лесно, защото от другата страна турските граничари подпираха нашите. И обратно. Някой трябва да понесе и политическата отговорност“, добави той.

Коментарът му дойде, след като служител на “Гранична полиция” загуби живота си при престрелка край турската граница.

“Преди 2 години подобни новини бяха не само невъзможни, преди 2 години това не можеше да се случи, не беше тема за медиите и българското общество, нито за ЕС. България имаше нула миграция. Имахме перфектни отношения с турската държава. Ако случайно би се случил някакъв такъв инцидент, с президента Ердоган щяхме да сме заедно на границата, защото екипите ни работеха перфектно заедно. От турска страна е имало подадени сигнали, че техните каналджии стават все по-нагли, имало е престрелки с Жандармерията. Слабо ръководство на МВР с 2 години бездействия”, заяви Борисов.

RELATED ARTICLES

Most Popular