Wednesday, May 8, 2024
HomeАктуално от днесБоян Расате скочи на бой в сапаревобански ресторант, нарекли го националист

Боян Расате скочи на бой в сапаревобански ресторант, нарекли го националист

Националистът Боян Расате и клиент на сапаревобанския ресторант „Паничище” се хванаха гуша за гуша пред очите на всички посетители на заведението в петък вечерта, научи “Вяра”.
Расате скочил на бой, след като мъж от съседна маса го нарекъл националист. Известният със скандалното си поведение Боян Расате веднага избухнал, вдигнал шумна разправия и налетял да се бие. След като нанесъл два ритника в слабините на своя опонент, двамата са били издърпани и овладени от охраната на заведението. На място е пристигнал и патрул на полицията. Двамата участници в сбиването обаче решили да прекратят конфликта и да не подават жалби един срещу друг.
Боян Расате е лидер на националистическата организация Български национален съюз (БНС) .В средата на миналия месец прокуратурата внесе обвинителен акт срещу него заради нападение над общностния ЛГБТ център „Рейнбоу хъб“ през октомври.Тогава той удря момиче в лицето и заедно с група мъже опустошава помещенията на центъра. По това време Расате е кандидат за президент, като имунитетът му е свален, а той самият е арестуван. Освободен е под гаранция от 5000 лв.
Според наблюдаващия прокурор хулиганството, за което на Боян Станков-Расате е повдигнато обвинение, се отличава с “изключителна дързост”.
Случаят беше осъден от посланиците на над 10 държави в България, както и от редица партии и политици, като по-късно доведе и до протест в защита на човешките права.

RELATED ARTICLES

Most Popular