Sunday, May 12, 2024
HomeРегионДупницаБраво, Марек: Дупничани биха Вихрен и докосват Втора лига

Браво, Марек: Дупничани биха Вихрен и докосват Втора лига

Ташко СУЛЬОТОВ
Марек победи Вихрен с гол на Александър Башлиев и е вече с 10 точки преднина, очаквайки отваряне на вратата за Втора професионална лига. Главният арбитър Никола Попов направи показно по съдийство. Мачът между Марек и Вихрен Сандански бе от изключително важно значение за отбора на гостите, които само при победа съкращаваха разликата от 7 точки с лидера Марек. Това, обаче, не се случи и след победата отборът на домакините е вече с 10 точки преднина.

На стадион ” Бончук ” присъстваха над 1500 зрители. Пристигнаха около 100 души, привърженици на Вихрен. Между тях бяха кметовете на Сандански, Мелник и Склаве. В ложите се настаниха президентът на Вихрен Константин Динев, както и шефовете Георги Бачев и Георги Манолев. От страна на домакините в официалната ложа бяха кметъг на Община Дупница Методи Чимев, президентът на ФК „Марек” Васил Василев, спонсорите Цветан Видински, Леонид Хаздай и други. В ложата бе и контузеният футболист Иван Калайджийски, на когото бе посветена победата на Марек с пожелания за по-бързо възстановяване и готовност за мачовете от първенството на Втора професионална лига. В началните минути гостуващите футболисти бяха по-активни. В 5-ата минута мощен шут насочи Даниел Пехливанов. Той бе отразен от вратаря на Марек Константин Костадинов. В 14-ата минута Николай Ганчев от Марек се възползва от неточност на Раиф Мурадов, чийто удар бе блокиран от Рафаил Пърликов. В 21-ва минута Методи Костов тръгна от дълбочина, направи прострелно центриране, но то бе избито от Боян Стойнев в корнер. Постепенно домакините упражниха натиск. В 29-ата минута след центриране от корнер Александър Башлиев с глава простреля вратаря на гостите Боян Загорски за 1:0.

Снимки – Марек Завинаги, Тема Спорт

В самия край на полувремето Марек имаше три чисти положения за гол, които бяха пропуснати от Александър Близнаков, Даниел Гогов и Александър Башлиев. Втората част на срещата започна с тотален натиск на футболистите на Марек. В 50-та минута Александър Близнаков се озова в удобна позиция за стрелба, но насочената от него топка бе избита в корнер. В 54-та минута след атака по десния фланг на Веско Любомиров последва остро центриране зад защитата на гостите и Георги Божилов и Росен Йорданов не успяха да отклонят кълбото във вратата на Боян Загорски. В 61-ва минута Александър Башлиев отдясно насочи топката към свободните Георги Божилов и Росен Йорданов, но отново направиха пропуск. В 69-та минута влезлия в игра за отбора на Вихрен Руслан Иванов извиси топката удачно в наказателното поле на домакините, но невероятната намеса на вратаря на Марек Константин Костадинов бе причина централният нападател на гостите Методи Костов да изравни резултата. Най-чистата ситуация за гостите бе в 78-ата минута, когато Томи Костадинов стреля фронтално, но вратаря на Марек Константин Костадинов отново бе на висота. В 84-ата минута Веско Любомиров озори вратаря на гостите Боян Загорски, който отрази удара му с вещина и доказа, че е най-добрият състезател на Вихрен в срещата.
След последния съдийски сигнал на отличния в този двубой Никола Попов, зрителите на стадиона и най-вече любителите на Марек се изправиха на крака, за да аплодират любимците си за спечелването на дербито срещу Вихрен. Марек вече е с 10 точки преднина и се намира в Рим, очаквайки да види Папата.

След мача мнения дадоха:

Васил Василев, президент на ФК Марек: „Радвам се, че нашите футболисти дадоха всичко от себе си, раздадоха се докрай, надиграха колегите си от Вихрен и съвсем заслужено се поздравиха с победата, отдалечавайки се вече с 10 точки от прекия си конкурент. Съвсем заслужени двойни премии бяха веднага раздадени на момчетата след мача. Радвам се, че вървим по правилния път, като се започне от ръководство, треньорски щаб и футболисти. В този мач по трибуните видях фенове, които през последните години бяха обърнали гръб на футбола. Щом се завръщат, значи отново ще се заговори за Марек, както бе през изминалите години. Жалко е, че вратарят на Вихрен тръгна да предизвиква наши футболисти и добре, че не се стигна до нещо неприятно. Искам да изкажа своята благодарност от името на ръководството към СК на БФС, че определи Никола Попов да ръководи този дерби мач. Поклон пред него. С уменията си и действията си на терена доказа, че ненапразно напоследък му се доверяват да ръководи тежки и отговорни срещи. Той беше безупречен в този мач и справедливо беше изпратен от стадион Бончук в аплодисменти от зрителите“.

Румен Тимев, дългогодишен зам-председател на фенклуба: „Над 500 бяхме организираните фенове в слънчевия сектор. Окуражавахме футболистите на Марек през целия мач и те ни се отблагодариха по един много достоен начин- с мъжка игра на терена и с победа. Радващото е, че се увеличават привържениците на Марек и по официалните трибуни. Независимо, че сме с 10 точки разлика от втория Вихрен, трябва да продължим да играем докрай и да докажем, че влизането във втора лига става през парадния вход и по честен път, с резултатна игра на терена. Прекланяме се пред невероятното съдийство на Никола Попов, който напоследък се ползва с изключително голямо доверие на ръководството на СК, след като му поверяват и дербито на Ефбет лига ЦСКА-Левски“.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular