Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградЦСКА с минимална победа в Благоевград, стадионът аплодира Безински

ЦСКА с минимална победа в Благоевград, стадионът аплодира Безински

Ценна в две посоки победа постигна ЦСКА в 27-ия кръг на първенството.
В Благоевград момчетата на сръбския старши треньор Саша Илич се наложиха с 1:0 над “Пирин”. Така те си върнаха първото място във временното класиране, което късно в петък вечерта бе заето от “Лудогорец”. “Червените” отново имат аванс от 2 точки, предаде 24 часа.

В 42-ата минута националът Иван Турицов се включи по дясното крило и подаде назад към Браян Морено. Колумбийският нападател бе точен с шут по земя от десетина метра.

Неговото попадение означаваше 10-а поредна победа на ЦСКА при гостуване в шампионата. С нея отборът от стадион “Българска армия” стана едноличен рекордьор по този показател в българския футбол.

На второ място в подреждането останаха 3 отбора. “Локо” (Сф) спечелил девет поредни визити между 8 май и 1 ноември 1964 г. “Литекс” го направи от 25 септември 2010-а до 30 април 2011-а. “Лудогорец” записа поредицата между 2 април и 29 септември 2012 г. Серията на ЦСКА стартира на 19 октомври миналата година.

През първата част привържениците на “Пирин” и ЦСКА почетоха паметта на Красимир Безински, който се помина на 22 април 2019 г. За целта двубоят бе прекратен за кратко в 4-ата минута. Безински игра с №4 и за двата отбора и остави значима следа. Той е петкратен шампион на България. Безински рита и за националния отбор.
След това се случи и рядко вижданото у нас скандиране на името на треньора на домакините Христо Янев. Янев бе наставник на ЦСКА през знаменития сезон, когато от трета лига триумфира с купата. В края на мача бе аплодиран и Боби Галчев. Треньорът на “Банско” и бивш капитан на “червените” също бе дошъл да ги подкрепи.

Преди срещата пък “червените” фенове проведоха шествие в Благоевград. Те напълниха до откат сектора за гости на стадион “Христо Ботев”.

RELATED ARTICLES

Most Popular