Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаВече официално: Официалната страница на Община Дупница стана кафява

Вече официално: Официалната страница на Община Дупница стана кафява

Официалната страница на Община Дупница официално покафеня. Това стана след публикация, в която за пореден път се търси оправдание за кмета Първан Дангов след погрома от масовата сеч в Дупница. За привикналия читател и зрител, това се случва в типичния и установен вече кметски стил за покаяние, чрез нападение и саморазправа с политическите му опоненти.

След седмица мъдрене, най-накрая кметския екип реши, че отправените критики от страна на политици и граждани към градоначалника Дангов не представляват градивна критика, а

протест срещу премахнати хранилки. Намери си и дежурните виновници в лицето на Костадин Костадинов и ГЕРБ. Този път без да ги споменава, а чрез неумел опит за интерпретативно съчинение с елементи на разсъждение. И разбира се с известен брой правописни и пунктуационни грешки.

Публикуваме текста без редакторска намеса.

„От началото на мандата на кмета г-н Дангов, текат неспирни и безпринципни атаки за всичко направено или ненаправено от кметския екип. Ако е направено, защо е направено, ако точно същото не е направено, защо пък не е. Преди месец – два, граждани питаха, защо не се изрежат високите иглолистни дърветата около новия исторически музей (бившия младежки дом), за да се вижда красивата архитектура, но само дни след това, когато дърветата на метър от сградата на Общината, която също е архитектурен шедьовър, бяха отрязани, за да не застрашават, а и за да се отвори красивата сграда на Общината ни, хората искащи откриване на гледката към сградата на историческия музей, започнаха яростна атака срещу действията на кмета. Когато се почистиха опасните дървета и изпочупените клони от бурята, критиките бяха, че не се озеленява, като никой не отчете, че Община Дупница засади над 2 000 фиданки на територията на общината.

Преди час, един от активно критикуващите ни местни политици предложи, на зелените площи пред младежкия дом (той го нарече скалата), да се изгради паркинг, въпреки, че секунди преди това отхвърли подобна възможност за паркинг между ЛИДЛ и реката, защото имало осъществено озеленяване.

Неминуемо се натрупва впечатлението, че някои критикуват активно не за да се търси решение на проблемите, а за да създават проблеми и резонно възниква въпросът, дали пък тази критична активност не е естествена реакция на глад, заради премахнати хранилки?”. Текстът е съпроводен с илюстративна снимка извадена от контекста, като автора уточнява, че всяко припознаване е плод на лично усещане.За незапознатия читател на снимката са председателят на ГЕРБ Ивайло Константинов, председателя на групата в ОбС Емил Гущеров и старейшината Йордан Йорданов, които похапват баница в офиса на партията. Поводът за фотоса пък е новороденото дете на съветника от ГЕРБ Слав Мантарков, който почерпи колеги и журналисти  по случай радостното събитие.

Естествено, публикацията на страницата на общината породи десетки коментари и пиарът Андрей Богоев побърза да я заключи за попръжните към началника му Първан Дангов. Това не попречи дискусиите да се пренесат към социалните групи, откъдето официалната страница на Общината официално бе обявена за кафява, отбелязвайки че не става въпрос за спорадичен случай, а за  тенденция в публикациите.

Гражданите сами припомниха на кмет и ПР, че само преди няколко дни от същата страница нарекоха опозицията „отрязани дървесни видове” и констатираха, че властта в Дупница окончателно е „изтървала коня” и вече „сама се изхожда” на официалната си страница.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular