Friday, May 10, 2024
HomeРегионВихрен прекърши Надежда с 4:2 в Сандански

Вихрен прекърши Надежда с 4:2 в Сандански

Ташко СУЛЬОТОВ

Във втория си мач от началото на първенството на ЮЗ Трета лига отборът на Вихрен домакинства на Надежда (Доброславци). Този мач беше с много обрати в резултата, но все пак възпитаниците на Ивайло Василев стояха далеч по-добре на терена и съвсем заслужено ликуваха след последния съдийски сигнал.
Срещата започна с изненадващ гол за гостите в 36-та минута от Стилиян Симеонов. Симеон Иванов в 52-ра минута успя да възстанови равенството. Три минути по-късно Руслан Иванов направи резултата 2:1 за Вихрен. В 75-та минута Лионел Матадос от дузпа изравни за 2:2. В 84-та минута Петко Петков отбеляза ново попадение и отборът на домакините поведе в резултата с 3:2. В даденото 4-минутно продължение от главния съдия Николай Ангелов Руслан Иванов зарадва отново феновете на Вихрен, отбелязвайки второто си попадение в срещата и четвъртото в мача за отбора на домакините – 4:2.

Петър Илиев, старши треньор на Надежда, коментира: „Загубихме мача срещу един много добър отбор в лицето на Вихрен. През първата част на срещата открихме първи резултата в 36-та минута чрез Стилиян Симеонов. Именно тогава успяхме при една бърза контраатака. Домакините стояха далеч по-добре при центрирания и в атакуващ план. Нашият вратар Любомир Илиев спаси на няколко пъти ударите отблизо на противниковите нападатели, като веднъж и известния голмайстор Петко Петков не успя срещу него. Отборът на Вихрен разполага с по-класни фуболисти. Ние имаме само един резервен вратар и направихме две смени. През втората част на мача главният съдия отсъди несъществуваща дузпа в полза на Вихрен, след като техен нападател падна артистично в наказателното поле и Николай Ангелов се хвана на въдицата му и отсъди наказателния удар. При резултат 2:1 нашите футболисти играха с повече хъс и желание и Лионел Матадос от дузпа за спъване на Методи Янков направи резултата 2:2 и върна надеждите ни за спечелване на нещо, но това не се получи. При третия гол в полза на домакините главнят съдия отсъди фаул, като предупреди футболистите да изчакат сигнала му. Това не се изпълни от страна на домакините. Докато нашият вратар построяваше стената бе отбелязан гол, който учудващо бе зачетен от арбитъра. В даденото 4-минутно продължение беше отбелязан нов гол при контраатака на домакините и така срещата завърши 4:2“.

Наставникът на Вихрен Ивайло Василев изрази задоволство от играта на футболистите си, които, според него, са изпълнили тактическите му указания и с играта си на терена са задоволили както феновете, така и ръководството и треньорския щаб на клуба.

Вихрен: Абди Абдиков, Дарик Моктар, Симеон Иванов, Флавио Карвальо, Добрин Денев, Петко Петков, Йордан Минев, Виктор Ергин, Валери Георгиев, Руслан Иванов, Божидар Йотов (Янислав Тусонджиев, Александър Якимов, Илиян Джавалеков, Кристиян Христов)

RELATED ARTICLES

Most Popular