Марек победи Чавдар с 2:0 на „Бончук“

Снимки - Владислав Георгиев

Теренът подгизна от проливния дъжд, Стивън Ангелов е с контузия на глезена

Ташко СУЛЬОТОВ
С голям интерес се очакваше дерби мачът на кръга от ЮЗ Трета лига между отборите на Марек (Дупница) и Чавдар (Етрополе). Теренът на стадион „Бончук“ беше силно наводнен от непрекъснатия дъжд, който се изсипа преди мача и го направи на много места негоден за игра.

Срещата започна с натиск на футболистите на домакините, които най-вече по фланговете създаваха доста често суматохи в защитата на тима от Етрополе. Футболистите на Чавдар бяха наситили с присъствието си собствената си половина и напред разчитаха само на контраатаки. В 34-та минута след центриране отдясно в наказателното поле на гостите опитният Георги Божилов с глава изпрати кълбото в близкия ъгъл на вратаря Слави Петров за 1:0. Две минути преди края на полувремето Николай Ганчев със страхотен шут от 20-тина метра насочи топката фронтално срещу противниковата врата, но там Слави Петров прояви вещина и изби кълбото. За отбелязване е, че в 35-та минута отборът на Марек не се възползва от блестящо центриране на Александър Близнаков, като топката премина през няколко футболисти и нямаше кой да я отклони.

След почивката отново по-добрият отбор бе този на Марек, като атаките на тима се провеждаха най-вече по левия фланг чрез Николай Ганчев. В 62-ра минута при бърза атака по десния фланг за домакините коженото кълбо попадна у Георги Божилов, който го овладя, стреля мигновено, вратарят на гостите Слави Петров изби и в добавката Божилов не сгреши за 2:0. В 68-ма минута вратарят на Чавдар Слави Петров в стил Игита тръгна да лъже с топката футболистите на Марек, тя му бе отнета, но неточна стрелба бе причина да не се стигне до 3:0. В 71-ва минута главният съдия Георги Димитров отсъди дузпа в полза на дупничани, но Веселин Любомиров не бе точен от бялата точка и резултатът се запази. Последната голова ситуация за отбора на Марек проигра влезлият Радослав Михалков. От отбора на гостите влезлия в игра Андон Гущеров се опитваше да направи нещо за промяна на резултата, но вратарят Пламен Младенов бе на мястото си, като веднъж изпревари Гущеров в 80-та минута.

Tancho Kalpakov

“Доволен съм от играта от страна на футболистите, на които гласувах доверие в този мач. Благодаря на момчетата за усилията, които дадоха своя резултат. Получи се едно истинско дерби. Мачът се игра на недобър терен, като на много места имаше локви. Момчетата играха истински футбол и се раздадоха докрай. Създадохме повече ситуации от отбора на Чавдар, като реализирахме само две. Жалко, че Веско Любомиров не бе точен от бялата точка, но и това го има във футбола. При отбелязването на първия гол Веселин Любомиров асистира отлично, а при втория – Александър Близнаков. Важното е, че стартирахме отлично, и то срещу един много силен отбор, какъвто бе този на Чавдар. Най-неприятното нещо беше принудителната смяна на Стивън Ангелов, който получи контузия в глезена и бе закаран в „Бърза помощ“. Очаквам обстоен преглед и снимка на глезена, за да зная какво е истинското здравословно състояние на футболиста“, сподели старши треньорът на Марек Танчо Калпаков.

Марек: Пламен Младенов, Стивън Ангелов, Боян Стойнев, Росен Йорданов, Иван Калайджийски, Милен Иванов, Александър Близнаков, Димитър Илиев, Веселин Любомиров, Николай Ганчев, Георги Божилов (Радослав Михалков, Иван Влахов, Анжело Кючуков, Симеон Димитров)