Friday, May 3, 2024
HomeСпорт“Вихрен” разкъса 5 пъти мрежата на “Пирин” в Разлог

“Вихрен” разкъса 5 пъти мрежата на “Пирин” в Разлог

Пред очите на спонсора си Коко Динев футболистите от „Вихрен” /Сандански/ показаха разнообразна и резултатна игра на терена в Разлог срещу местния “Пирин”. Санданчани вкараха в мрежата пет попадения.

Срещата започна с натиск на футболистите на гостите, които търсеха победа на всяка цена, за да запазят шансовете си за атакуване на първото място в таблицата. Атаките на тима от Сандански се провеждаха най-вече по крилата чрез Лай Диате и Красимир Здравков. Първото попадение в срещата бе отбелязано в 5-ата минута. Тогава след центриране отляво на Методи Костов Александър Якимов с глава не остави никакви надежди за стража на домакините Мирослав Бурдин. До края на първата част на двубоя опитите на футболистите на двата отбора да превземат противниковата врата се оказаха неуспешни и футболистите се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за “Вихрен”.

През втората част на срещата бяха отбелязани шест гола. В 48-ата минута Александър Якимов бе спънат в наказателното поле на домакините и елитният арбитър Николай Йорданов отсъди дузпа за “Вихрен”, която Методи Костов превърна в гол за 0:2. В 60-ата минута Методи Костов със страхотен шут уцели дясната  странична греда зад вратаря Мирослав Бурдин и в добавката Милен Златков я изпрати в мрежата за 0:3, правейки резултата класически. Четири минути по-късно при поредна образцова атака на гостите бившият футболист на “Беласица”, сега с фланелката на “Вихрен”, Иван Гюров получи топката отдясно, овладя я и стреля веднага и реализира попадение за 0:4. В 72-рата минута след отбита топка от защитата на домакините Милен Златков от воле отбеляза рядко красив гол и направи резултата още по-убедителен – 0:5. В последните 10-ина минути старши треньорът на домакините Христо Джоджов вкара в игра капитана Николай Хаджиниколов-Хаджи, който се отчете с две попадения – от ъглов удар и от фаул, и направи загубата по-почетна – 2:5.

С тази победа отборът на “Вихрен” е трети във временното класиране с 32 точки, но с мач по-малко /отложен срещу отбора на “Беласица”/ от намиращите се пред него “Марек” и ФК “Кюстендил”. Отборът на “Пирин” /Разлог/ остана 13-и с 15 спечелени точки до момента. Наставникът на “Пирин” /Разлог/ в този мач явно бе съхранил част от титулярите си, между които вратаря Иван Димитров и полевите играчи Николай Хаджиниколов, Красимир Шапкаров, Димитър Маков и Максим Агноли за предстоящото гостуване на “Надежда” /Доброславци/ в събота.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular