Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупница“Марек” постигна трудна победа срещу последния “Банско”

“Марек” постигна трудна победа срещу последния “Банско”

  • Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния футболист Георги Сапинев-Сапата

 

С едноминутно мълчание в памет на легендарния дупнишки футболист Георги Сапинев-Сапата започна срещата от 14-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на “Марек” и “Банско” в Дупница. В знак на признателност към него фланелката му бе сложена на седалката, откъдето наблюдаваше мачовете на “Марек” с огромно удоволствие до последния си час.

На база временното класиране се очакваше лидерът в групата – “Марек” – да се справи безпроблемно със затъналия в дъното на таблицата отбора на “Банско”. Гостите се бяха барикадирали яко отзад, търсейки начин за атака само при контри. Опитите на футболистите на домакините да превземат вратата на “козлите” стигаха до наказателното им поле. Все пак първата сериозна опасност пред вратата на Валентин Обретенов бе в 26-ата минута. Тогава Димитър Панталеев след центриране отдясно в наказателното поле на гостите с глава насочи опасно топката, но стражът на гостите бе невероятен и изби кълбото. До края на първата част на мача защитата на банскалии, водена от опитните  Костадин Слаев и Красимир Дурчов, действаше безупречно и не допусна грешка. През втората част на мача тоталният натиск на домакините продължи. На два пъти още в първите минути Димитър Панталеев не успя отблизо да огорчи вратаря Валентин Обретенов. В първия случай герой бе стражът на гостите, а във втория топката бе избита от техен защитник. Атака след атака за тима от Дупница, но голът така и не падаше. В 75-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле от защитник от “Банско”, но главният съдия Мариян Гребенчарски не видя такова нарушение. В 79-ата минута футболистите на “Марек” ликуваха. Тогава Милен Иванов стреля от фаул, стражът на гостите изби и в добавката Антонио Арсов не остави никакви надежди за вратаря Валентин Обретенов, изпращайки топката в мрежата му за 1:0. Десет минути по-късно Димитър Панталеев най-после успя да оползотвори шанса си за попадение, изпращайки топката в мрежата за 2:0.
С тази победа отборът на “Марек” се утвърди в челото на таблицата с 35 точки след седем поредни победи. Отборът на “Банско” пък записа 13-а загуба и все още е с една спечелена точка и заема последното 18-о място в таблицата на групата.

След мача президентът на ФК “Марек” Цветан Видински сподели: „Очаквахме труден мач от отбора на “Банско”, независимо че са последни в таблицата. Това се получи на практика на стадион “Бончук”. През целия мач гостите на два пъти опитаха да обстрелват вратата на нашия страж. Нашите футболисти изпуснаха доста голови положения. Все пак отлично изградената защита на отбора на “Банско” рухна в 79-ата и 89-ата минута след голове на Антонио Арсов и Димитър Панталеев. Следващият ни мач ще бъде в Ботевград срещу “Балкан”.

Марек: Младенов, Каймакански, Арсов, М. Георгиев, Калайджийски, Дж. Николов, Близнаков, М. Иванов, Любомиров, Панталеев, Чечев (Влахов, Владимиров, Димитров)

 

RELATED ARTICLES

Most Popular