„Миньор“: Не сме виновни за заразата в “Струмска слава“

Всички перничани, играли в мача, са доказано здрави

 

“Миньор” (Перник) отговори на „Струмска слава”, които обвиниха перничани, че те са причината за многото заразени в тима на радомирци. Старши треньорът Владимир Димитров призна, че според него проблемите в “Струмска слава” са дошли именно след гостуването на “Миньор”. Ето как отговориха перничани:

„Футболен клуб „Миньор” /Перник/ с изненада научи, че е виновен за умишлено критата зараза от коронавирус в Радомир.
Само зле образован и неинформиран човек може да изрече: „Досега сме се пазили. Но за мен нещата дойдоха от гостуването на “Миньор”. Там имаха трима заразени и вижте какво се случи с нас. Сега остава ние да отидем в Добрич и там да се разболеят тези, които не успяха първия път“.
Ръководството на “Миньор” е категорично, че здравето и животът на хората стоят над всичко и отговорно спазва протокола, разписан от Министерството на младежта и спорта и Медицинската комисия при БФС.

„Нещо повече, ние като клуб, който бе засегнат от Ковид-19 още преди няколко месеца, не можем да се правим на „тарикати“ и ще обясним защо:
И в двата случая при поява на вируса при наши футболисти сме реагирали бързо и професионално.
През месец август при поява на симптоми предизвикахме тестове и карантинирахме отбора с ясното съзнание, че това може да се отрази на подготовката и цялостното ни представяне през сезона. През изминалата седмица след срещата с “Пирин” наши футболисти се оплакаха от неразположение през почивните два дни, дадени на отбора. Последваха незабавни тестове, които бяха отрицателни. Въпреки това след ден на Янко Сандански бе направен втори PCR, оказал се положителен. Последваха нови тестове за всички в клуба в два последователни дни (четвъртък и петък), карантина за още трима футболисти и осакатен състав, но само със здрави състезатели, дали два отрицателни резултати в изследванията. ФК “Миньор” /Перник/ може да докаже документално, че е предприел всички необходими мерки, за да запази здравето на своите и съперниковите футболисти, оставяйки на заден план резултата от футболната среща със “Струмска слава”.
В същото време до нас през цялата минала седмица достигаше информация за болни футболисти в Радомир и липсата на тестване въпреки симптоматиката. Оставяме на съвестта на колегите от ръководството на “Струмска слава” и на клубния им лекар многото положителни проби при тях.
Нито “Миньор”, нито БФС са виновни за липсата на отговорност”, заявиха от пернишкия клуб.