Wednesday, May 8, 2024
HomeСпорт„Вихрен” с мъчна победа над „Марек”  с 3:2, вратарят на санданчани Стефано...

„Вихрен” с мъчна победа над „Марек”  с 3:2, вратарят на санданчани Стефано Кунчев спаси невероятни положения

На градския стадион в Сандански отборът на „Вихрен” срещна най-младия тим от ЮЗ трета лига на „Марек” от гр. Дупница. Този двубой беше изпъстрен с много интересни моменти и пред двете врати и обрати в резултата. В 10-ата минута новопривлеченият нападател в отбора на домакините Боби Хазуров бе повален в наказателното поле на гостите и главният съдия Георги Николов посочи бялата  точка за дузпа, която потърпевшия превърна в гол за 1:0. В 16-ата минута десният защитник на домакините Мартин Митов върна топката на вратаря Стефано Кунчев необмислено и нападателят на „Марек” Росен Йорданов я застигна и изпрати кълбото във вратата за 1:1. В 25-ата минута отново Росен Йорданов след центриране отляво в наказателното поле на домакините с глава изненада вратаря Стефано Кунчев за 1:2. До края на първата част на мача опитите на футболистите на „Вихрен „ да променят резултата останаха безуспешни.

След почивката по-добрият отбор на терена бе този на домакините. В 53-ата минута Атанас Чепилов изведе  перфектно Александър Якимов, който от 17-18 метра изравни за 2:2. Пет минути преди края на срещата Атанас Чепилов от фаул извиси топката отлично в наказателното поле на гостите и там Димитър Петков  с глава оформи крайното 3:2.

До последния съдийски сигнал, включително и в даденото 3- минутно продължение от главния съдия Георги Николов, не се получи  нищо особено и пред двете врати.  Така санданският тим записа първа победа в първенството на ЮЗ трета лига.

След мача независимо от загубата старши треньорът на „Марек“ Цветан Видински заяви: „Жалко че в този мач не спечелихме нещо, което много заслужавахме. През първата част на срещата играхме много добре и ненапразно поведохме в резултата. Ние сме най-младият отбор в групата, в който играят 2 момчета на 18 и 3 на 19 години.  Най-възрастният футболист при нас е 26-годишния Росен Йорданов. Данаил Димитров бе повален от вирус преди мача в Сандански, мистериозно изчезна и картотеката на Денис Пидев. Александър Близнаков и Бойчо Влахов не попаднаха в групата заради неизтекли наказания. При резултат 2:2 проиграхме три чисти голови положения, но вратарят на „Вихрен“ Стефано Кунчев се намеси по невероятен начин. Независи от резултата, съм доволен от старанието на момчетата, на които гласувах доверие.“

 

RELATED ARTICLES

Most Popular