Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионПерникВодопроводът по улица "Граово" в Перник е свързан към мрежата

Водопроводът по улица “Граово” в Перник е свързан към мрежата

Новоизграденият водопровод на една от най- натоварените улици в Перник вече е свързан с водопроводната мрежа. От петък сутринта се работеше по свързването на новия водопровод по ул. „Граово“ в мрежата на ВиК – Перник. Екипите работиха до късно през нощта в събота, каза управителят на ВиК Борислав Иванов. Новоположените тръби са с висока плътност, което трябва да сведе до минимум евентуални течове.

Тази пернишка улица беше доскоро печално известна с нескончаемите си В и К аварии заради твърде остарелия и амортизиран водопровод. Безбройните кърпежи даваха краткосрочен ефект, а живеещите в района, както и автомобилистите изразяваха масово недоволство от качеството на пътната настилка, тротоарите и честото спиране на водата.
Новият водопровод е част от проекта за основен ремонт на цялата улица, който включва още преасфалтиране и подмяна на тротоарните настилки. Допълнително е извършено и облагородяване чрез засаждане на широколистни дървета. Ремонтът на улицата също е към финала си. Остава да се положи само износоустойчивият пласт асфалт и да се начертае маркировката.

RELATED ARTICLES

Most Popular