Friday, May 3, 2024
HomeАктуално от днесВ Деня на Свети Йоан Рилски Дупница отбелязва своя празник

В Деня на Свети Йоан Рилски Дупница отбелязва своя празник

С  обявяването на имената и награждаването на определените от Българския лекарски съюз за Лекари на годината ще започне отбелязването на празника на Дупница.

От 10.00 часа ще се проведе тържествена сесия, но която ще бъдат обявени новите почетни граждани на града. Сред номинираните са писателят Димитър Димов, чиито корени и  творчество са  свързани с историята на Дупница. Другият номиниран е генерал Венцислав Мутафчискии, който също е роден в град Дупница. Петима медици от общината са номинирани за награждаване със званието  „Почетен знак”  на община Дупница. Това са завеждащият Вътрешно отделение в общинската болница д-р Елена Гюзелева, завеждащият инфекциозно отделение д-р Милка Богоева и медицинският управител на лечебното заведение д-р Крум Бонев. Сред номинираните за „почетен знак” са д-р Васил Бачев, завеждащ Вътрешно отделение на частната болница „Св.Иван Рилски” 2003 и д-р Райна Сапаревска – епидемиолог в Районната здравна инспекция.

След сесията ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие на жителите на община Дупница от архиерейския наместник отец Георги Паликарски. Мястото на провеждане е площад „Свобода”. От 12.00 часа ще бъде открита нова лаборатория в общинска болница „Св.Иван Рилски”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular