Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилВ Кюстендилско се увеличиха случаите за притежание на наркотици

В Кюстендилско се увеличиха случаите за притежание на наркотици

  • Полицията отчете ръст в разкриваемостта на престъпленията

 

Зам. главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев даде добра оценка за работата на Областната дирекция на МВР в Кюстендил през 2018 г. С 9.33 пункта е увеличението на разкриваемостта на регистрираните през 2018 г. криминални престъпления, сочат данните на ОД на МВР-Кюстендил. Намалението на криминалната активност в сравнение с предходната година е с 288 престъпления.

През 2018 година от регистрираните 1351 престъпления са разкрити 643 и други 202, регистрирани в предишни периоди.
Регистриран е и ръст на установените случаи на притежаване на наркотици. Иззети са били над 69 кг марихуана, хероин – 1774 грама, синтетични наркотици – 471 грама и 101 таблетки над 80 кг канабис и малко количество кокаин.
Като извършители по разкритите през годината 847 криминални престъпления са уличени общо 835 лица, от които 16 малолетни и 49 непълнолетни лица. Няма неразкрити тежки престъпления. През годината са регистрирани 3 умишлени убийства, които са разкрити. С квалификация “Разврат” са регистрирани 3 престъпления, 2 от тях са разкрити.

Най-висок е делът на престъпленията против собствеността на гражданите, като тенденцията през последните години е към снижение.

Гости на отчета бяха главен комисар Георги Арабаджиев – заместник главен секретар на МВР, ст. комисар Стоян Темелакиев – зам.-директор на ГДБОП, директорът на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев, Камелия Стефанова – административен ръководител на Окръжна прокуратура –   Кюстендил, областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев

 

RELATED ARTICLES

Most Popular