Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникПернишките сумистки Стефани Веселинова и Михаела Христова в Топ 3 на НСА

Пернишките сумистки Стефани Веселинова и Михаела Христова в Топ 3 на НСА

Перничанките Михаела Христова и Стефани Веселинова са в челната тройка на спортистите на НСА за 2022 г.

В ежегодната си церемония „Спортист на годината“ Национална спортна академия отличи най-успешните си студенти спортисти, състезаващи се за спортните клубове на НСА, завоювали титли и медали на световни и европейски първенства.

Второ място в ранглистата на спортистите на НСА за 2022 г. зае Стефани Веселинова от Перник – 1 курс, Факултет „Спорт“, за спечеления от нея бронзов медал на Европейското първенство по сумо за девойки и първи места на Държавните първенства за жени и за девойки.

На трето място се класира другата пернишка надежда – Михаела Христова – 2 курс, Факултет „Спорт“, с бронзов медал от Европейското първенство по сумо за девойки, трето място на Държавното първенство за жени и първо място на ДП девойки.

Призът „Спортист на годината – 2022“ на Национална спортна академия „Васил Левски“ получи третокурсникът Валентин Георгиев за завоюваната от него световна титла по карате при мъжете, в категория до 70 кг. (Карлови вари, Чехия). Състезателят на СК „Файтърс-НСА“ стигна до отличието след четири категорични победи и успех във финала над японец. Освен стилната статуетка от ректора на НСА Валентин Георгиев спечели и стипендията в размер на 2 000 лв., осигурена от председателя на Съвета на настоятелството на НСА Красимир Дачев, който лично му връчи чека.

Треньорът на победителя – доц. Радослав Пенов, преподавател към катедра „Борба и джудо“ на НСА, заслужи Приза „Треньор на годината“, придружен с грамота.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular