Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградВ Падеш Спортист 1959 надви Градешница с 8:4

В Падеш Спортист 1959 надви Градешница с 8:4

Ташко СУЛЬОТОВ

На отлично подготвения терен в Падеш се игра мачът от 10 кръг за първенството БОГ Струма -1 между отборите на Спортист 1959 от с. Падеш и Градешница от с.Долна Градешница. В този двубой зрителите станаха свидетели на дъжд от голове, като 8 бяха отбелязани във вратата на гостите от Долна Градешница и 4 във вратата на домакините.

Хеттрик за гостите направи Ангел Димков, като той беше най-добрия футболист от отбора на Градешница. Гол-шедьовър отбеляза за отбора на гостите Симеон Милчев, който със страхотен шут с левия крак изпрати топката неспасяемо в сглобката на вратаря на домакините Александър Николов. До 15-та минута три чисти голови положения проиграха футболистите на гостуващия тим след неточна стрелба на Николай Иванов и Ангел Димков. Първата част в срещата завърши 2:0 за отбора на домакините, които с образцови контри огорчиха вратаря на гостите след попадения на Георги Дончев и Добри Мавродиев.

През втората част се заигра по-открит футбол, като имаше много пропуски и пред двете врати. Третия гол в срещата за 3:0 отбеляза Георги Дончев в 47-ма минута. Пет минути по-късно отново той покачи на 4:0. В 55-та минута Ангел Димков бе изведен от Венелин Малинов и успя да намали на 4:1. В 60-та минута отново Димков след свое поредно попадение сведе резултата до 4:2. Тодор Кръстев в 65-та минута покачи на 5:2. Три минути по-късно отново Ангел Димков успя да намали головата разлика на 5:3. В 73-та минута Тодор Кръстев вдигна до 6:3. Две попадения за отбора на домакините отбеляза Веселин Стойков. За гостите едно красиво попадение реализира Симеон Милчев. Така при краен резултат 8:4 отлично ръководещият срещата Костадин Тановчев даде край на мача.

RELATED ARTICLES

Most Popular