Monday, May 6, 2024
HomeРегионПетричВ Симитли Беласица шокира с 2:0 Спартак (Варна)

В Симитли Беласица шокира с 2:0 Спартак (Варна)

В мач от 6-ти кръг за първенството на Втора професионална лига на стадион „Арена Симитли” се срещнаха отборите на Беласица и Спартак (Варна). Устремилият се към първото място тим от морската столица, воден от треньора си Валентин Илиев, се препъна срещу петричкия тим след две попадения, отбелязани в 7-ма и 47-ма минути от бързоногия нападател и капитан на Бела Запро Динев. Първото попадение стана след образцова контраатака на домакините, след като отляво Аксел Таонса изведе перфектно Динев, който не остави никакви надежди на вратаря на гостите Георги Георгиев за 1:0. Много силно впечатление с играта си направиха футболистите от Беласица Виктор Ергин, който оперираше по целия фланг отляво, както и халфовете Куфре Ета и Владимир Гогов. Ергин ненапразно обра овациите на 300 зрители, дошли от Петрич да наблюдават мача.

През второто полувреме отново отборът на домакините бе този, който отбеляза нов гол в срещата. Това стана в 47-ма минута, след като Запро Динев открадна топка от защитата на гостите, навлезе отдясно и очи в очи срещу вратаря Георги Георгиев го накара за втори път да вади топката от мрежата си за 2:0. До края на срещата гостите имаха лек териториален превес, домакините заиграха по-затворено, разчитайки на контраатаки. На няколко пъти и вратаря на Бела Кирил Георгиев бе на висота и е със съществени заслуги за спечелването на трите точки.
В този мач отборът на Беласица бе ръководен от кондиционния треньор Кирил Рашев, защото старши треньорът Петър Колев изтърпява наказание от ДК на БФС, а неговият помощник Светлан Кондев не пътува с отбора поради заболяване.
Следващият мач на Бела е срещу Марица в Пловдив на 29 август и ще бъде излъчван по спортния канал Диема.

Много силно впечатление направи срещата между спортния директор на Спартак Енгибар Енгибаров – бивш футболист на Беласица, и дългогодишния му приятел Николай Чаракчиев, който е постоянно в инвалидна количка, но бе докаран от брат си Кирил в Симитли, за да се видят с приятеля си. Чаракчиев подари сувенири с емблемата на Беласица на Енгибаров.

Беласица: Георгиев, Карачоров, Русков, Костов, Ергин, Куфре Ета, Гогов, Динев, Таонса, Иванов, Вангелов (Йовчев, Тодорски, Смилков)

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular