Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаГичка Михйлова: Изборът на Дангов е катастрофа, ако не бъде спрян ще...

Гичка Михйлова: Изборът на Дангов е катастрофа, ако не бъде спрян ще остави след себе си пустиня

Съветничката от „Глас народен” призова за твърд отпор срещу политиката на градоначалника в Дупница

Общинският съветник от „Глас народен” в Дупница Гичка Михайлова разпространи свое обръщение в социалните мрежи. Реакцията й бе провокирана от пресконференция на кмета на Дупница Първан Дангов, по време на която Михайлова бе сравнена с някогашната депутатка и министър на културата в мандата на НДСВ Нина Чилова.

Градоначалникът нарече още Михайлова красива жена, която „си представя микрофона за нещо друго”, визирайки фунийка със сладолед. По думите на кмета тя е попаднала в ОбС-Дупница с 67 гласа и ако няма бял лист пред себе си, „мисълта й спира до тук”. Публикуваме обръщението на общинския съветник Гичка Михайлова без редакторска намеса:

„Искам да взема отношение за всичко изговорено по мой адрес от един силно неуравновесен човек, който много иска в очите на другите да изглежда мъжкар, джентълмен и управник, който се бори с корупцията и нередностите в управлението на общината.

Става дума за Първан Дангов, човек който погрешка избрахме за кмет. Казвам избрахме, защото аз и моето семейство гласувахме за него въпреки, че политическата сила от която станах общински съветник подкрепяше неговия опонент. Но за жалост се оказа, че избора ни е меко казано катастрофален.

Казвам всичко това не от обида заради това което той изговори за мен в интервюто, което той даде за местните медии в частта му, че като видя микрофон си представям нещо друго, че даже, за да е по-ясен попита журналистите дали знаят как се яде фунийка сладолед.

Тъжно, много тъжно, че всички които сме гласували за този човек, сме гласували за такъв изпълнен с комплекси и несбъднати желания в областта в която той насочи разговора.

Много му личи, че тази тема е болезнена за него. Сигурно съжали, че в момента няма фунийка сладолед, за да покаже на журналистите нагледно за какво става дума. Жалко, че съдбата на общината е в ръцете на този господин и ако не бъде спрян той ще остави след себе си пустиня. Примери мога да дам безброй, защото за 100 дни той направи толкова тежки гафове, че даже не мога да ги изброя и затова ще посоча само някои от тях.

Първият е с кмета на село Баланово – Явор Митов. Предполагам, че повечето от вас сте видели клиповете разпространени от Дангов и екипа му, на който се вижда как Дангов грубо и унизително мачка с поведението си Митов, като му казва „извади си ръцете от джобовете, да застане мирно и т.н.“ Този човек не си дава сметка, че кмета на Баланово първо е човек, след това баща, след това съпруг и как ще го гледат след това децата му, съпругата му, роднините и близките му, както и жителите на село Баланово. Какъв авторитет ще има пред тях.

Същото се случи и с кмета на Червен брег. На общоселското събрание свикано в селото се разбра, че Дангов три пъти е заплашвал Славчо Димкин и е тормозил семейството му в късните часове на деня. Действие, което Дангов не отрече и най-нагло заяви, че понеже е бил достоен човек щял да се извини и се извини в ефир. Дали Дангов е достоен човек оставам на всички вас да преценявате.

Моята позиция е, че Дангов е много, много далече от достойните мъже, защото един достоен мъж никога няма да наговори за една жена, това което наговори за мен, само защото съм си позволила да му опонирам. Независимо от различията ни, все пак аз съм – жена, майка, съпруга и дъщеря. Живея в този град от 30 години и много хора ме познават що за човек съм, така че намеците и изговореното от Дангов по никакъв начин не може да ме засегне.

Но много ми е интересно да го попитам и като го видя лично ще го направя, как би се почувствал, ако някой такъв комплексиран на тази тема мъж наговори същите неща на съпругата и дъщеря му.

Откакто Дангов стана кмет се опитва да изгради за себе си образ на достоен човек, на мъжкар и джентълмен, на човек който държи на думата си и на обещанията, които даваше по време на кампанията си. За всеобщо съжаление той е на светлинни години от този образ. Всеки ден воден от злобата и комплексите си мачка и унижава, както служителите на общината, така и 90% от хората с които се среща. Ако беше достоен мъж никога нямаше да се държи така с кметовете на Баланово и Червен бряг и всички служители на общината, които принуди да напуснат и които призовавам да не мълчат, а да разкажат за всички издевателства на които са били подложени.

Призовавам също всички, които сме гласували за Дангов да му дадем твърд отпор, защото оставим ли го, той воден от комплексите си ще остави след себе си пустиня.

С уважение: Гичка Михайлова

P.S.„Драги ми“ Дангов, ще го кажа за пореден път и дано го разбереш и осъзнаеш. Много, много си далече от образа в който се опитваш да влезеш, в образ на мъжкар, джентълмен и солиден управник. Всеки ден го доказваш. Много не ти достига, за да бъдеш такъв и то е защото не си роден с тези качества. За да ме разбереш ще използвам една народна мъдрост, която гласи: От кучето лъв не можеш да направиш дори и да му сложиш грива! Използвах точно тази народна мъдрост, защото си ветеринарен лекар, за да ти е по-ясно да я осъзнаеш и вникнеш в това, което ти казвам, въпреки, че не съм много сигурна в това“.

RELATED ARTICLES

Most Popular